Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готується до проведення Покровського ярмарку

24 вересня 2018 - 12:40

Наближається одне з найяскравіших свят Запорізької області - Покровський ярмарок.

Організаційні заходи з підготовки та його проведення здійснюють Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з виконавчим комітетом Запорізької міської ради та райдержадміністраціями.

Для цього створена обласна робоча група з надання допомоги районам у підготовці та проведенні ярмарку, за кожним районом закріплено відповідального працівника  Департаменту.

У рамках підготовки до ярмарку Департаментом агропромислового розвитку спільно з представниками Запорізької міської ради та Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проведено робочу нараду, основними питаннями якої стали залучення до участі сільгосптоваровиробників та переробних підприємств усіх районів області, обсягу поставленої продукції та її реалізації.

Головам райдержадміністрацій направлено листи з дорученням забезпечити асортимент продукції, залучити до участі в ярмарку підприємства районів різних форм власності, тематично оформити місця торгівлі, організувати своєчасну підготовку учасниками ярмарку експонатів для формування галузевих і регіональних експозицій.

Крім цього, запрошення до участі в Покровському ярмарку направлено в дев’ять  областей України.

Спільно з міською радою визначено місце розташування автотранспорту сільгосппідприємств області на Прибережній магістралі міста

За попередньою інформацією районів, у ярмарку будуть задіяні 124 сільгосппідприємства. Товаровиробниками буде надано широкий асортимент сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, а саме: м'яса і м'ясопродуктів – 4,5 тонни, молока і молочної продукції – 3,6, яєць – 50,8 тис. штук, риби і рибної продукції – 2,7 тонни , соняшникової олії – 60,2, овочів – 35,1, фруктів – 49,4, зерна (пшениці, ячменю, проса, кукурудзи) - 76, соняшника - 20,0, круп і макаронних виробів – 13,0, борошна - 11, меду - 4,2 тонни та іншої продукції (хліб, хлібобулочні та кондитерські вироби, плодоовочева консервація, плодові та декоративні саджанці, насіння квітів).

Ціни на ярмаркову продукцію будуть нижче ринкових на 10-15%.

Найближчим часом планується провести аналогічну нараду з представниками райдержадміністрацій.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області