Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль прозвітував перед громадою про відновлення доріг у Запорізькій області

4 жовтня 2018 - 13:53

Під час засідання 24-ї сесії Запорізької обласної ради сьомого скликання голова облдержадміністрації Костянтин Бриль доповів про  стан розвитку автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення Запорізької області.

Мережа автомобільних доріг загального користування Запорізької області  складає  6 986  км, з них: державних - 1 628,2 км; місцевих - 5 357,8 км.

На проведення ремонтних робіт на автодорогах державного значення на 2018 рік на будівництво, капітальний, поточний ремонт та експлуатаційне утримання Службі автомобільних доріг у Запорізькій області  фактично виділено фінансування  в обсязі 859 млн. 849,8 тис. грн., у тому числі з державного бюджету - 446 млн. 728,3 тис. грн.,  413 млн.121,5 тис. грн. - з обласного бюджету в рамках «митного експерименту».

Стосовно проведення капітального ремонту Костянтин Бриль повідомив, що з 9 серпня розпочалося виконання робіт на об’єкті автомобільної дороги М-18 Харків – Сімферополь.

- Це мостовий перехід через р. Суха Балка. На сьогодні тут завершено роботи з улаштування тимчасової об’їзної дороги та роботи з демонтажу аварійного мосту.  З держбюджету на об’єкт виділено 20 млн. грн., з обласного бюджету в рамках «митного експерименту» - ще 1 млн. грн. Оперативне виконання складає 9,5 млн. грн. До кінця року планується завершити всі будівельно-монтажні роботи  з влаштування  основних конструкцій мосту за сприятливих погодних умов та достатнього фінансування, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У рамках поточного ремонту автошляхів  вже введено в експлуатацію ділянку дороги Н-08 Запоріжжя–Маріуполь протяжністю 23,7 км. Підрядник - ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». Всього профінансовано робіт на суму 308 млн. 645 тис. грн., у т.ч. за рахунок держбюджету - 199 млн. 791 тис. грн., у рамках «митного експерименту» - 108 млн. 854 тис. грн.

Триває поточний середній ремонт інших ділянок цієї дороги. Зокрема, м.Запоріжжя – смт. Комишуваха – с. Таврійське, який виконує підрядник ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ». Кошторисна вартість усієї ділянки протяжністю 36,3 км становить 403,2 млн. грн. На дорозі с. Преображенка – м. Оріхів – с. Новоданилівка, підрядник ТОВ «Автомагістраль-Південь», кошторисна вартість  ділянки   24,98 км становить 310,4 млн. грн. На нині на цих ділянках уже профінансовано роботи на суму 165,6 млн. грн., у т.ч. з держбюджету - 99,9 млн. грн., «митного експерименту» - 65,6 млн. грн.

Ще на одній ділянці автодороги Н-08 Запоріжжя – Маріуполь на ділянці с. Кінські Роздори – смт. Більмак – с. Вершина з обласного бюджету профінансовано роботи на суму 65 млн. грн. Їх виконує  підрядник ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ». Загалом на оновлення цієї ділянки дороги потрібно 1080 млн. грн.

            На автодорозі Н-30 Василівка–Бердянськ у Чернігівському районі роботи ТОВ «Автомагістраль - Південь» профінансовано на  суму  98,9 млн. грн. з обласного бюджету. Повністю на оновлення 34 км цієї дороги потрібно  491,7 млн. грн.

Крім цього, в поточному році в рамках експлуатаційного утримання на автодорогах державного значення ліквідовано ямковості на суму 41,2 млн. грн. на площі 123 129 м², що становить 81% від виявленої. Встановлено 1058 дорожніх знаків, 50 напрямних стовпчиків, установлено та відремонтовано 3,23 км бар'єрного  огородження, ліквідовано поросль уздовж 83 км доріг.

У рамках Програми розвитку автомобільних доріг загального користування Запорізької області на 2018 рік у цьому році з обласного бюджету планується виділити кошти на проектно-вишукувальні роботи на поточний ремонт територіальних автомобільних доріг держзначення. Ці автодороги також буде включено до заходів Програми розвитку автомобільних доріг загального користування  Запорізької області на  2019 рік.

- Що стосується стану розвитку автодоріг загального користування місцевого значення, які з першого січня були передані до сфери управління ОДА, то на фінансове забезпечення їх  ремонту і утримання в 2018 році з держбюджету надійшла субвенція в розмірі 479 704,9 тис. грн., - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Якщо говорити про поточний середній ремонт окремих ділянок по районах, то згідно з дефектними актами сумарна їх протяжність становить 28,2 км. Було оголошено процедури закупівлі послуг на 100% об’єктів на загальну суму  183 млн. 147,7  тис. грн., відбулися аукціони та укладено договори на всі 19 об’єктів на суму  181 млн. 938,4 тис. грн.. З них профінансовано 98 млн 280,7 тис. грн. Прийнято робіт на суму 120 млн. 398 тис. грн., а оперативне виконання – 155 млн. 620,7 тис. грн., тобто 83% від плану. Роботи тривають у кожному районі області, а в Бердянському, Великобілозерському, Веселівському, Вільнянському, Запорізькому, Кам’янсько-Дніпровському, Новомиколаївському, Приазовському, Токмацькому та Якимівському районах завершені в повному обсязі.

Зокрема, у Запорізькому районі відремонтовано автодорогу Запоріжжя-Біленьке протяжністю 3 км на суму 23 млн. 407,4 тис. грн. На ремонт дороги Вільнянськ - Новоселівка-Вільнянка протяжністю 1,3 км у межах міста Вільнянськ спрямовано 9 млн. 960 тис. грн. У Приазовському районі відремонтовано курортний напрямок - під’їзд до с. Приморський Посад протяжністю 1,8 км на суму 9 млн. 37,6 тис. грн.

Очільник регіону наголосив, що останній термін завершення робіт з поточного середнього ремонту в усіх районах області - 15 жовтня поточного року.

Костянтин Бриль також поінформував, що ОДА було оголошено торги на роботи з експлуатаційного утримання на суму 358 млн. 37,6 тис. грн. (123% від планової суми). Укладено 75 договорів на загальну суму  337 млн. 974,9 тис. грн. До них увійшли: зимове утримання, озеленення, аварійні роботи та послуги з ліквідації вибоїн покриття пневмоструменевим методом. Триває кваліфікація переможця торгів із закупівлі послуг з нанесення горизонтальної розмітки. Вже прийнято роботи з експлуатаційного утримання на суму 173 млн. 804,3 тис. грн., а оперативне виконання становить  210 млн 969,7 тис. грн. або 72% від плану.

За станом на 1 жовтня 2018 на дорогах загального користування місцевого значення області оперативне виконання робіт складає 366 млн. 590,4 тис. грн. Або 77%

Окрему увагу Костянтин Бриль приділив нагальному питанню збереження автодоріг від руху великовагових транспортних засобів.

- На сьогодні на території Запорізької області існує шість майданчиків для проведення габаритно-вагового контролю, облаштування яких не відповідає вимогам. Наприклад, після проведення ремонту автодороги Н-08 на 467-му км до нині не вирішено питання освітлення та підключення електропостачання для забезпечення  роботи майданчика. Враховуючи досвід сусідніх областей, необхідно виділити кошти з обласного та міського бюджетів на влаштування майданчиків для здійснення габаритно-вагового контролю на автодорогах, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 Завершуючи свій виступ, очільник регіону повідомив, що на 2019 рік прогнозований обсяг субвенції  з державного бюджету для Запорізької області на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг місцевого значення складає 701 831,9 тис. грн. Та це за умови спрямування до державного дорожнього фонду 75% коштів із визначених джерел фінансування. Пріоритетним критерієм розподілу цих коштів стануть дороги, які потребують аварійного ремонту, ведуть до об’єктів соціальної  сфери та по яких проходять автобусні маршрути.

Крім цього, головам райдержадміністрацій також необхідно залучати кошти місцевих бюджетів на проведення ремонту доріг місцевого значення  на умовах співфінансування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області