Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вісім громад області отримали пожежне обладнання від GIZ

5 жовтня 2018 - 10:52

У Михайлівській об’єднаній територіальній громаді Вільнянського району відбулася урочиста передача захисного одягу та обладнання об’єднаним територіальним громадам Запорізької області, що брали участь у конкурсі проектних пропозицій від Проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

У цьому конкурсі взяли участь 17 об’єднаних територіальних громад області, вісім з яких стали переможцями. Серед них лідером себе показала  Михайлівська ОТГ, тому отримала почесне право провести на території с. Михайлівка  урочисту церемонію  передачі обладнання.

Голові Михайлівської ОТГ Аллі Король передали ключі від укомплектованого пожежного автомобіля на базі Ford Ranger з модулем для гасіння пожеж на відкритій місцевості місткістю 700 л. Громаді також буде надано освітлювальну пересувну установку, комплект гідравлічного рятувального обладнання, штурмову сокиру пожежного рятувальника, груповий акумуляторний ліхтар, а також комплекти спецодягу й обладнання.

Берестівська ОТГ, яка посіла друге місце у конкурсі, отримала ручні пожежні стволи, пожежні рукави, переносну плаваючу мотопомпу, портативну освітлювальну систему, груповий та індивідуальний акумуляторні ліхтарі, багатофункціональний інструмент пожежного рятівника, штурмову сокиру пожежного рятівника, комплекти захисного одягу та обладнання.

Комплекти захисного одягу для місцевих пожежних команд вручено ще шести об'єднаним територіальним громадам області:  Ботієвській, Гуляйпільській, Комиш-Зорянській, Чернігівській, Широківській та Якимівській.

- Децентралізація торкається всіх сфер життя громад, у тому числі і безпеки громадян. Пожежні бригади мають бути в кожній громаді, в кожному місті. Це дуже важливо, адже йдеться про безпеку людей. Ми розуміємо, що не всі одразу в змозі придбати необхідне обладнання, тому вирішили допомогти. І були приємно здивовані, коли отримали 17 заявок від громад Запорізької області. Визначити переможців було важко. Перші вісім громад отримають необхідне обладнання й спецодяг. Але ми не припиняємо на цьому співпрацю. Пожежний автомобіль, який ми вам передаємо, це не тільки необхідна техніка, це – символ підтримки та допомоги, - привітав учасників заходу керівник проекту GIZ «Підтримка України в надзвичайних ситуаціях» Крістіан Пошманн. 

Варто додати, що радники Запорізького центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, увесь час допомагали громадам у підготовці заявок та входили до складу координаційної групи у процесі відбору переможців.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області