Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області завчасно готуються до реагування у разі несприятливих погодних умов

17 жовтня 2018 - 08:58

Зимові періоди минулих років підтвердили актуальність та необхідність завчасної підготовки до злагоджених та скоординованих дій органів управління та сил цивільного захисту до реагування на події, що пов’язані з погодними умовами та забезпеченням сталої роботи систем життєзабезпечення населення.

Завчасне створення матеріальних резервів паливно-мастильних та протиожеледних матеріалів, закріплення техніки за визначеними ділянками доріг, створення  необхідних аварійних запасів мають ключове значення для оперативного реагування на  виклики природного характеру.

Дії органів управління і сил цивільного захисту минулої зими показали, що надзвичайні ситуації можна попередити, якщо своєчасно прийняти правильні рішення.

Своєчасна зупинка транзитного великовантажного транспорту у визначених пунктах відстою, призупинення виходу пасажирського транспорту міжміського сполучення, шкільних автобусів дає можливість провести очистку та посипання доріг, обмежено  залучати техніку аварійно-рятувальних служб для рятування водіїв та пасажирів та у найкоротший термін відновити рух транспорту.

Розгортання пунктів обігріву та харчування допоможе незахищеним верствам населення та водіям пережити наслідки зимової негоди, а реагування швидкої медичної допомоги врятує не одне життя людей, які опинилися у скрутному становищі.

Саме тому облдержадміністрація  здійснює планомірну підготовку до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років.

Зокрема,  створено обласний штаб для опрацювання заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у Запорізькій області, пов’язаних з можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2018/19 років. Поставлено завдання головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення, структурним підрозділам облдержадміністрації вжити відповідних заходів щодо підготовки до зими.

Враховуючи аналіз дій органів управління та сил цивільного захисту в осінньо-зимовий період попередніх років, розроблено комплексний план заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Запорізької області в осінньо-зимовий період 2018/2019 років; єдину схему реагування органів управління та сил при загрозі і виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду; оперативний план спільних дій органів управління та сил цивільного захисту на території Запорізької області, спрямованих на локалізацію аварій у системах тепло -, водо -, електро - і газопостачання підприємств усіх форм власності. Також розроблено план взаємодії облдержадміністрації, Служби автомобільних доріг, ДП «Запорізький облавтодор», ГУ Національної поліції в Запорізькій області, ГУ ДСНС України у Запорізькій області під час виконання спільних заходів із протидії загрозам ускладнення дорожнього руху у зимовий період на автомобільних дорогах загального користування державного, регіонального та місцевого значення.

    Уточнено порядок взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій на автодорогах загального користування Запорізької області, пов’язаних з несприятливими погодними умовами осінньо-зимового періоду та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2018-2019 роках.

З настанням несприятливих погодних умов та пониження температури в містах і районах області планується розгорнути 257 стаціонарних пунктів обігріву для попередження загибелі людей від переохолодження;  створити 137 груп соціальних патрулів, які контролюватимуть ситуацію.

Виконання заходів щодо недопущення загрози життю і здоров’ю людей, забезпечення стабільної роботи транспортної інфраструктури, інженерних споруд, ліній зв’язку та систем життєзабезпечення населення знаходиться на постійному контролі обласної державної адміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області