Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «У рамках Ради регіонального розвитку говоритимемо про напрямки, від яких поліпшиться життя людей в ОТГ»

20 листопада 2018 - 12:34

Про це голова облдержадміністрації Костянтин Бриль повідомив під час брифінгу, присвяченому проведенню засідання Ради регіонального розвитку Запорізької області. 

- 12 листопада у Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку. На ньому Президент доручив представникам регіональної влади розробити плани перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки, обговорити їх із суспільством та об’єднаними громадами і в підсумку прийняти на рівні громад, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

Як зазначив очільник регіону, це не перша Стратегія розвитку Запорізької області, але термін попередньої вже добігає кінця. Тож нині кожна територія має визначити свої пріоритети, на основі яких на дорожніх картах районів та ОТГ і з’являться першочергові об’єкти, які стануть маркерами розвитку. 

- Уже 28 листопада в Запорізькій області заплановано засідання Ради регіонального розвитку обласного рівня. На ньому ми говоритимемо про те, що варто зробити першочергово, від чого поліпшиться життя людей в ОТГ. Для цього потрібно підсумувати все, що було зроблено, і прозвітувати перед громадою. Після цього кожна територія напрацює свої плани та першочергові завдання, - підкреслив  Костянтин Бриль. 

За словами голови ОДА, вже найближчим часом розпочнеться процес розробки стратегічних програм. У кожному селі, громаді та районі повинні бути проаналізовані першочергові заходи, які будуть підкріплені певними рішеннями, плануванням та фінансуванням. Для того, щоб усі можновладці розуміли і могли  донести до кожного, що зроблено та що планується виконати. 

Наостанок Костянтин Бриль підкреслив, що на Раду регіонального розвитку Запорізької області будуть запрошені керівники всіх територій, зокрема голови об’єднаних територіальних громад, мери міст обласного значення, народні депутати України від Запорізької області та активні інвестори, які працюють у Запорізькій області. 

-  Всі ми розуміємо, що завдяки реформі децентралізації влади території отримали можливість реально розвиватися. В цьому їм допомагають державна та обласна влада. Також чималий поштовх до розвитку надають інвестори. Наші надійні партнери - ТОВ СП «Нібулон», ТОВ ДТЕК та інші. Нині працюємо над тим, щоб один із арабських інвесторів почав роботу в напрямку Кирилівського водогону. Впевнений, що мери міст поділяться своїми напрацюваннями та досвідом. Як приклад можу назвати будівництво нового терміналу в Запорізькому аеропорту. Він залишився у комунальній власності міста, а відповідно всі його майбутні доходи залишаться в міському бюджеті. І це лише один із прикладів розвитку території, яких в області немало. А заплановано  ще більше, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби