Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відбувся перший Молитовний сніданок Східного регіону

12 грудня 2018 - 12:40

Для молитви та спільного сніданку зібралися голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, народні депутати України, міські голови, депутати обласних, районних і міських рад, державні управлінці, громадські діячі, керівники засобів масової інформації, представники бізнесу, освітяни й науковці, діячі культури, керівники церков і релігійних організацій. Ведучими заходу стали керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко і координатор регіональних молитовних сніданків в Україні, керівник соціального служіння церков Євангельських Християн Баптистів в Україні Дмитро Матюхін.

У своєму вітальному слові Костянтин Бриль підкреслив важливість проведення заходу в непрості для України часи.

- Хочу подякувати організаторам та співзасновникам заходу. Адже це перший Молитовний сніданок на запорізькій землі. Він спрямований на консолідацію всіх - людей різного віросповідання, політичних опонентів, представників влади та бізнесу, кожного жителя Східного регіону. Адже ми зібрали разом людей, від яких залежить прийняття непростих рішень, а також збереження миру, спокою та злагоди Запорізького краю. Сьогодні пролунала пропозиція наступний Молитовний сніданок провести на славетному острові Хортиця і я докладу зусиль, аби втілити в життя цю ідею та об’єднати всіх жителів запорізької землі Божим словом, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Першу молитву «Отче наш» прочитав єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій.

За словами координатора регіональних молитовних сніданків в Україні, керівника соціального служіння церков Євангельських Християн Баптистів в Україні Дмитра Матюхіна, найкраще, що може робити церква у складні часи - молитися. Саме тому нині церква вийшла з ініціативою об’єднання, аби в часи воєнного стану люди чули надпотужний заклик до єднання.

Перший Молитовний сніданок Східного регіону відбувся у дні, коли Україна і весь цивілізований світ згадують геноцид українського народу – влаштований радянською владою Голодомор в Україні у 1932/33 роках. Це також  нелегкий час і сьогодні, коли вперше в Україні запроваджено воєнний стан. Тож під час Молитовного сніданку пролунала спільна молитва за мир, охорону кордонів, повернення окупованих земель і захист наших військових, яка також слугуватиме духовному єднанню політиків та преображенню країни. Це спільна молитва за військовослужбовців української армії, перемогу і мир в Україні; молитва за сиріт, сім’ї та благословення для України.

Як зазначив голова міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» у Верховній Раді України, координатор національних Молитовних сніданків в Україні, народний депутат України Павло Унгурян, сучасне суспільство все частіше відчуває розділеність. Але завдяки цінностям, яким уже тисячі років, можна об’єднати людей і збудувати успішну країну.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?