Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль зустрівся з жителями Токмаччини

14 грудня 2018 - 09:52

Під час робочої поїздки до Токмацького району голова облдержадміністрації Костянтин Бриль поспілкувався з колективом ТОВ «ППК «Запорізький» та жителями с. Запоріжжя Токмацького району.

Присутні на зустрічі люди серед головних проблем назвали відсутність газопостачання в селі. За словами голови Токмацької райдержадміністрації Віктора Дудукалова, за проектом 2016 року вартість газифікації становить близько 11 мільйонів гривень. У свою чергу, Костянтин Бриль підкреслив, що нині місцева громада має всі важелі для вирішення цього питання.

- Нині у вас на території створено об’єднану територіальну громаду, яка очікує виборів. Так, нині через введення воєнного стану вибори призупинені. Проте це не назавжди. Тож вам варто дуже ретельно підійти до  обрання голови громади, адже саме від цього залежить розвиток вашого села. Зокрема й стосовно газопостачання. Нині по області на завершення вже розпочатих проектів газифікації потрібно близько 300 мільйонів гривень. Проте влада області обирає ті, де вже зроблено розводку по селу та створено сучасний проект. Якщо ви оберете активного голову та зробите перші кроки для розв’язання проблеми, обласна влада обов’язково допоможе, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Директор ТОВ «ППК «Запорізький» Андрій Тищенко звернув увагу очільника регіону на те, що місцеві жителі звертаються до нього з проханнями про допомогу як до соціально відповідального керівника бізнесу. Проте вирішення чималої кількості питань від нього не залежить. Зокрема, це стосується  вивезення сміття, водопостачання та водовідведення.

Костянтин Бриль зазначив, що одним із головних шляхів  наповнення місцевого бюджету є банк землі. І саме об’єднані територіальні громади отримують юридичні повноваження розпоряджатися землями поза межами населених пунктів. Тож завдяки реформі децентралізації влади, яка була започаткована Президентом України Петром Порошенком та активно підтримана Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, громади можуть самі визначати, як розпоряджатися своїм багатством та як витрачати прибутки, отримані за оренду землі. Саме ці кошти, а також підтримка держави та області дозволять розв’язати проблеми, які не вирішувались десятиліттями. Це стосується оновлення доріг, теплих шкіл та дитсадків, нових амбулаторій та багатьох інших напрямків.

Крім цього, жителі с. Запоріжжя попросили Костянтина Бриля звернути увагу на проблеми з місцевим автоперевізником, а також на важливість збереження місцевого відділення пошти та питання звільнення листонош. Адже від цього залежить отримання пенсій у віддалених селах.

- Хочу наголосити, що проблема занепаду «Укрпошти» є актуальною по всій Україні.  Днями Президент України ініціював внесення до держбюджету окремої статті витрат, які мають компенсувати збитки «Укрпошти» для доставки пенсій. Ці 500 мільйонів гривень мають забезпечити підвищення зарплатні листоношам. Адже від них реально залежить не тільки виплата пенсій, а іноді й можливість зв’язку зі світом, особливо для пенсіонерів, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль. 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни