Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітопольському районі вшанували пам'ять жертв Голодомору

29 липня 2008 - 17:39

У селі Новомиколаївка на місці поховання загиблих від голоду людей встановлено Пам’ятний знак жертвам Голодомору. У церемонії відкриття Пам’ятного знака взяли участь заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов, голова Мелітопольської районної державної адміністрації Олександр Мордик, міський голова Мелітополя Дмитро Сичов, проректор Запорізького національного університету Федір Турченко, а також місцеві жителі, представники громадських організацій району. Цього ж дня презентовано книгу про Голодомор 1932-1933 р. на Мелітопольщині «Коли катом був голод».

Слід зазначити, що Мелітопольський район є одним із найбільш постраждалих районів Запорізької області від Голодомору 1932-1933 років. Документально підтверджено - із 67 населених пунктів Мелітопольського району 49 постраждало від Голодомору. Нині встановлено прізвища 1165 осіб, померлих від голоду протягом 1932-1933 років. Наразі у районі мешкають 2800 осіб, постраждалих від Голодомору 1932-1933 років.

З метою вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу у Мелітопольському районі створено районну координаційну раду з питань підготовки та проведення заходів у зв’язку з 75-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, затверджено план заходів на 2007-2008 роки. Також у Мелітопольській райдержадміністрації створено робочу групу по забезпеченню складання списків жертв та постраждалих від Голодомору 1932-1933 років. До цієї роботи на місцях активно залучені пошукові групи, до складу яких увійшли школярі, вчителі шкіл, керівники історичних гуртків та секцій, працівники сільських бібліотек та музеїв, соціальні працівники, члени первинних ветеранських організацій, працівники селищної та сільських рад району. Всього у районі працює 30 пошукових груп.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області