Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Головна гідротехнічна споруда регіону працює в нормальному режимі

29 липня 2008 - 18:09

Тимчасово виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух з робочої проїздкою відвідав ДніпроГЕС. З огляду на стихійне лихо на Західній Україні, керівник регіону разом з фахівцями перевірив готовність найбільшої ГЕС України до імовірного виникнення надзвичайних ситуацій.

- Природне лихо, від якого сьогодні потерпає Західна Україна, ще раз змушує нас звернути увагу на стан гідротехнічних споруд в нашому регіоні, - відзначив Олександр Старух. - Влада області повинна бути готова до будь-якого, навіть малоймовірного, сценарію розвитку подій.

Керівник області також ознайомився з виробничими потужностями електростанції. Її директор Віктор Кучер поінформував присутніх про конструктивні особливості ДніпроГЕСу, які дозволяють йому ефективно протистояти можливим ударам повені. На вкрай малоймовірний випадок перекидання греблі через катастрофічну повінь розроблені відповідні плани дій сил Цивільної оборони. Про заплановану протидію стихії керівника регіону докладно поінформував начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Янько.

Сьогодні Олександр Старух як голова сил цивільної оборони області завізував три плани дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов'язаних з водною стихією.

- Хочу запевнити жителів Запорізької області, що ДніпроГЕС працює в нормальному режимі, - зазначив Олександр Старух, підбиваючи підсумки візиту на станцію. – А ймовірність виникнення тут надзвичайних ситуацій близька до нуля.

 



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області