Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі відкрився міжнародний турнір з греко-римської боротьби

24 січня 2019 - 15:27

Котрий рік поспіль Запоріжжя центр приймає міжнародний турнір з греко-римської боротьби пам’яті майстра спорту СРСР Євгенія Трухіна. Цього року у змаганнях беруть участь найсильніші борці-юніори з Білорусі, Литви, Молдови, Польщі, Чехії, Фінляндії, Естонії та України.

Як повідомили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, турнір пам'яті Євгенія Трухіна проводиться з 1996 року і з самого початку він отримав статус міжнародного. Протягом багатьох років турнір є відбірним на чемпіонат Європи серед юніорів. Ініціатива проведення турніру належить близьким друзям Євгенія і його тренерові, почесному майстрові спорту СРСР, заслуженому тренеру України Лаврентію Майламяну. У поточному році, у ХХIV міжнародному турнірі беруть участь 130 молодих борців. Збірна команда України представлена 99 спортсменами, з яких 15 - запоріжці.

- Запорізька земля завжди славилася та славиться видатними спортсменами та високими досягненнями. Завдяки перемогам таких борців як Євген Трухін, Яків Пункін, перемогам на килимах світових та європейських чемпіонатів вітчизняних борців, Запоріжжя є одним з головних центрів розвитку греко-римської боротьби в Україні. Впевнена, що серед вас є такі самі талановиті спортсмени, які досягнуть результатів, не менших, ніж запорізькі попередники. Нехай переможе сильніший, - привітала учасників начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

Посадовець нагородила почесною грамотою Управління заслуженого майстра спорту та заслуженого тренера України з греко-римської боротьби Лаврентія Майламяна з нагоди дня народження.

Євгеній Трухін - неодноразовий призер республіканських турнірів з греко-римської боротьби, майстер спорту СРСР. Народився 24 січня 1955 р. в смт Кушугум Запорізької області. Почав займатися боротьбою у 1972 р. в ШВСМ. У 1995 році Євгеній Трухін трагічно загинув в автокатастрофі.

За 23 роки існування міжнародного турніру пам'яті Євгенія Трухіна у ньому взяли участь понад трьох тисяч борців з Азербайджану, Білорусі, Ізраїлю, Литви, Молдови, Польщі, Швейцарії, Фінляндії Естонії та України. Школу турніру пройшли борці, що стали згодом зірками світової і європейської величини. Серед переможців і призерів турніру різних років були: чемпіон Олімпійських ігор в Сіднеї, чемпіон світу, 2-кратний чемпіон Європи Хасан Бароєв (Росія), бронзовий призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, чемпіон світу і Європи Расул Чунаєв (Азербайджан), срібний призер Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, чемпіон світу, 2-кратний чемпіон Європи Жан Беленюк, бронзовий призер Олімпійських ігор в Пекіні, срібний призер чемпіонату світу, 2-кратний чемпіон Європи Армен Варданян (Україна) та багато інших.  

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області