Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль ознайомився з переоснащеним виробництвом КП «НВК «Іскра»

13 лютого 2019 - 13:34

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль з робочою поїздкою відвідав казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра». Тут він ознайомився з ходом реконструкції цеху мікроелектроніки, складальним цехом, а також провів зустріч з трудовим колективом.

- Сьогодні приїхав поспілкуватися з колективом «Іскри». Це підприємство відродилося, неначе Фенікс, і нині виробляє найсучасніші радіолокаційні системи для нашого оборонного комплексу. Нині триває переоснащення  підприємства. Ми повністю убезпечили себе від залежності складових деталей Російської Федерації та виготовляємо якісний вітчизняний продукт світового рівня. На «Іскрі» понад 3 тисячі працівників, які останнім часом побачили підвищення середньої зарплатні, адже підприємство знаходиться в динамічному розвитку.Це стосується переоснащення цехів та підвищення потенціалу підприємства. Тут дуже сильне конструкторське бюро і весь той досвід, який фахівці «Іскри» напрацьовували роками, нині використовується у надсучасних технологіях, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Як повідомив генеральний директор КП «НВК «Іскра» Юрій Пащенко, «Іскра» - провідний виробник у радіолокаційній галузі  України. На підприємстві працює конструкторське бюро та електромашинобудівний завод, об’єднані під однією маркою «Іскра». Інженери ведуть розробки новітніх радіолокаційних систем та засобів радіоелектронної боротьби.

Наразі на заводі триває процес реструктуризації та оптимізації, утворюються нові підрозділи для більш ефективного виконання виробничих завдань. Так, у грудні 2018 року завершилося формування оновленого складу виробництва монтажно-складального № 144, у структурі якого об’єднано складальний цех (№ 44), цех з виробництва електрорадіоелементів (№ 37) та цех друкованих плат та мікроелектроніки (№ 48).

Об’єднання цехів відбулося з суттєвою модернізацією виробничих потужностей. У КП «НВК «Іскра» запроваджено новий напрям діяльності - виготовлення та обробка цифрових модулів для сучасного покоління радіолокаційних станцій. Для запуску серійного виробництва модулів закуплено необхідне обладнання, його постачання очікується відповідно до затвердженого плану закупівель. На новому обладнанні планується виконувати, зокрема, такі типи робіт як друкований монтаж та пайка.

Старі ділянки виробництва реконструюються. Вже закінчено ремонтні роботи, встановлено сучасні системи опалювання та фільтровентиляційні установки, що підтримують необхідний рівень вологості та температури у приміщенні. Це дозволить дотримуватися затверджених технологічних умов виробництва. Крім цього, закуплено нові меблі, відновлено наявні стенди - умови праці значно поліпшилися і відповідають високим корпоративним стандартам.

Основні напрямки виробництва включають: виготовлення електрорадіоелементів (дроселів, котушок, трансформаторів), електрорадіоапаратури: шаф, блоків, чарунок, апаратури для приймання та передавання сигналів та виробництво шкал, трафаретів, екранів, СВЧ- техніки, друкованих плат, герметичних та негерметичних блоків тощо. Також КП «НВК «Іскра» - провідний розробник і виробник наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України. Підприємством вироблено понад 6 тисяч високоефективних, надійних і простих в експлуатації радіолокаційних станцій, які отримали заслужене визнання фахівців у понад 50 країнах світу. Налагоджена система сервісного обслуговування і постачання запасних частин, навчання фахівців замовника, проведення модернізації і технічний супровід поставлених PJIC дозволяють підтримувати техніку в постійній готовності.

КП «НВК «Іскра» є активним учасником військово-технічного співробітництва України з іншими державами, що дозволило підприємству отримати безцінний досвід у здійсненні діяльності на світовому ринку, підвищити зовнішню конкурентоспроможність підприємства. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону