Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ENEMO розгортає у Запорізькій області Міжнародну місію зі спостереження за виборами

18 березня 2019 - 14:29

Керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко провела робочу зустріч з представниками європейської мережі організацій зі спостереження за виборами ENEMO (The European Network of Election Monitoring Organizations). Під час зустрічі сторони обговорили стан підготовки Запорізької області до проведення виборів Президента, що відбудуться 31 березня.

ENEMO буде розгортати Міжнародну місію зі спостереження за виборами в Україні 2019 року. Цілями цієї місії є моніторинг якості виборчого процесу. Міжнародна місія ENEMO зі спостереження за виборами Президента України 2019 року фінансується Агентством США з міжнародного розвитку через Національний демократичний інститут, посольством Федеративної Республіки Німеччина у Києві та Європейським Союзом.

- Облдержадміністрація проводить відповідну роботу щодо підготовки до виборів та матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць. Стан справ з підготовки до виборів знаходиться на особливому контролі облдержадміністрації та постійно відслідковується. При цьому жоден з представників виконавчої влади та місцевого самоврядування не може втручатися у виборчий процес. Наразі всі окружні та дільничні комісії забезпечені приміщеннями, які відповідають усім вимогам. В області створено дев’ять  виборчих округів, з них чотири у м. Запоріжжі. В регіоні налічується 1126 виборчих дільниць, з них 1057 звичайних, 65 – спеціальних та чотири виборчі дільниці на тимчасовій основі. На сьогодні зареєстровано 1 млн. 354 тис. 646 виборців. Наразі триває робота по уточненню списків виборців та друку іменних запрошень для участі у виборах. Також проводиться робота з комунальними службами щодо забезпечення дільниць електро- та водопостачанням, транспортом та телефонним зв’язком.  Підбиваючи підсумки, можна запевнити, що окружні та дільничні комісії готові до роботи під час проведення виборів, - відзначила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді