Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблемні питання запорізького бізнесу на контролі влади області

19 березня 2019 - 13:43

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Першим питанням порядку денного учасники обговорили результати розгляду звернень від громадської організації «Бізнес-Союз «Порада», ТОВ «Хортицькі лінії», приватного підприємства «Виробничо-комерційна фірма «Еліт-Дизайн» та приватного сільськогосподарського підприємства «ДОМ» на предмет правомірності дій працівників органів владних повноважень. Про результати розгляду всіх скарг доповіли в.о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько та начальник  Управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Запорізької області Сергій Василина.

- Впевнений - диму без вогню не буває. І люди, які отримали таку кількість скарг, не повинні працювати з бізнесом. Адже наше найперше завдання - допомагати, а не заважати тим, хто сплачує податки. Одночасно ми з вами маємо проводити межу і чітко відрізняти порушників від законослухняних громадян. Маємо стояти на захисті законослухняних представників бізнесу, але абсолютно не приймати тих, хто працює в тіні. Адже не можуть одні підприємці допомагати розвивати території, поки інші цікавляться лише своїми кишенями та порушують закон, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Присутні також порушили проблемні питання, які виникають у суб’єктів господарської діяльності у зв’язку зі змінами законодавства на ринку електроенергії. Зокрема, директор з енергозбуту ПАТ «Запоріжжяобленерго» Віктор Мітченко повідомив, що відповідно до Законів України «Про ринок електричної енергії» та «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» Постановою НКРЕКП від 14.03.2019 року затверджено «Правила роздрібного ринку електричної енергії» та втратили чинність «Правила користування електричною енергією». ПАТ «Запоріжжяобленерго» отримало ліцензію на провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії на підставі Постанови НКРЕКП від 13.11.2018 року №1415 та є Оператором системи розподілу.

Нині ПАТ «Запоріжжяобленерго» уклало договори про надання послуг з розподілу електричної енергії з усіма споживачами на території Запорізької області. За станом на 15 березня 2019 року 84 електропостачальники приєдналися до умов договору електропостачальника про надання послуг з розподілу електричної енергії ПАТ «Запоріжжяобленерго» та 32 постачальники провадять діяльність з постачання електроенергії на території Запорізької області.

У лютому 2019 року AT «Ощадбанк» припинило виконання договірних зобов’язань по обслуговуванню рахунку зі спеціальним режимом використання ПАТ «Запоріжжяобленерго» в частині повернення коштів кредиторської заборгованості та помилково отриманих коштів за електричну енергію з поточних рахунків зі спеціальним режимом використання ПАТ «Запоріжжяобленерго» з посиланням на лист-роз’яснення НКРЕКП. Враховуючи соціальний характер питання, ПАТ «Запоріжжяобленерго» за рахунок власних коштів (за послуги з розподілу електричної енергії) здійснило перерахування коштів, помилково сплачених побутовими споживачами в січні-лютому 2019 року, на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання постачальника універсальних послуг ТОВ «Запоріжжяелектропостачання» та надало відповідний реєстр споживачів.

Така ситуація стосується багатьох операторів системи розподілу в Україні, що пов’язано з переходом на новий ринок електричної енергії. Протягом останніх двох тижнів у Раді оптового ринку електричної енергії проводилися засідання робочої групи щодо розв’язання проблеми повернення кредиторської заборгованості за активну електричну енергію. ПАТ «Запоріжжяобленерго» бере активну участь у вирішенні цього питання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області