Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдання осіннього призову -2018 Запорізька область виконала на 100%

20 березня 2019 - 13:31

Підсумки проведення призову громадян на строкову військову службу у Запорізькій області восени 2018 року підбито під час наради, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна. Участь у заході взяли керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, голови призовних комісій районів, голови об’єднаних територіальних громад, військові комісари обласного, районних, міських військових комісаріатів, представники ГУ НП та Управління патрульної поліції в області, представники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, лікарі, які організовують роботу медичного персоналу призовних комісій.

На початку Едуард Гугнін вручив грамоти облдержадміністрації за сумлінну працю та досягнення високих результатів при виконанні державного завдання щодо призову громадян України на строкову військову службу у 2018 році: підполковнику Олександру Котюху, підполковнику Ігорю Онищуку, полковнику Олегу Касьяненку, підполковнику Юрію Сергієнку, майору Олександру Качуру та старшому лейтенанту Армену Мерзабекову.

- Вже не вперше ми проводимо цим колективом такі наради. Перш за все хочу зазначити, що саме налагоджена тісна співпраця між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, військовими комісаріатами, Національної поліції, закладами охорони здоров’я дала нам можливість восени минулого року на 100% виконати встановлений наряд на призов у кількості 720 осіб. У нас є й кадрові зміни. Полковник Юрій Трофименко, який обіймав посаду військового комісара Запорізького обласного військового комісаріату, наказом Міністра оборони України призначений на вищу посаду. Наразі тимчасово виконувачем обов’язків військового комісара призначено полковника Владислава Хобота, - зазначив Едуард Гугнін.

Керівник обласного військкомату поінформував присутніх про показники виконання призову в минулому році.

Так, було встановлено завдання на призов і відправлення молодого поповнення у кількості  720 чоловік. З них: до лав Збройних Сил України – 235 чоловік; Національної гвардії України – 330 чоловік; Державної прикордонної служби України – 120 чоловік; Державної спеціальної служби транспорту –35 чоловік.  Планове завдання Запорізькою областю виконано на 100%.

- Більш якісно була спланована та проведена робота по організації та проведенню призову громадян на строкову військову службу восени 2018 року в Більмацькому, Василівському, Вільнянському, Гуляйпільському та Мелітопольському районах, а також у Шевченківському районі м. Запоріжжя та м. Мелітополі, - повідомив Владислав Хобот.

В.о. військового комісара зазначив,  що 40% призовників, які підлягають призову, більше року ухиляються від призову на строкову військову службу. Найбільше таких в окремих районах м. Запоріжжя та в м. Бердянськ. За навмисне ухилення від проходження військової служби комісаріатами області притягнуто до адміністративної відповідальності 904 особи.

- На сьогодні місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування не залишається без уваги аспект фінансування проведення призову. Так, у минулому році для забезпечення призову з місцевих бюджетів було виділено кошти на загальну суму 3 млн. 911 тис. грн., у тому числі з обласного бюджету за обласною програмою «Призовна дільниця» на 2015-2019 роки» - 794,000 тис. грн. Належне фінансування дозволило забезпечити військкомати необхідною статистично-обліковою документацією, здійснити перевезення призовників та створити належні умови їх перебування на обласному збірному пункті, - підсумував Едуард Гугнін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.