Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погодні умови раніше строків дали старт польовим роботам

22 березня 2019 - 10:37

Незвичайно тепла погода сприяє активному розвитку весняних процесів на полях області. На всіх спостережних ділянках з посівами озимої пшениці було відмічено відновлення вегетації, що на 1-2,5 тижня раніше звичайних строків. Аграрії відзначають, що в південних районах області на два тижні раніше багаторічних строків у плодових культур спостерігалося набухання бруньок.

Про це повідомили у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За даними з територій, на період відновлення вегетації посівів у слабкому і незадовільному стані знаходяться посіви, які мали такий стан восени перед припиненням вегетації, а це близько 17 % від засіяних площ.

Для проведення підживлення озимих та посіву ярих культур у господарствах області на цей час є в наявності 33,4 тис. тонн добрив (90 % від необхідного обсягу), в т. ч. аміачної селітри – 28,2 тис. тонн (98 %).

Підживлення озимих культур на зерно проведено на площі 670,7 тис. га або 84% до прогнозу, крім цього, озимий ріпак підживлено на площі 64,5 тис. га або 93 %.

Найбільші площі озимих зернових підживлено у Чернігівському районі – 33,8 тис. га (100%), Приазовському – 39,5 тис. га (100%) та Оріхівському – 35,0 тис. га (100%).

Польові роботи вже розпочато на всій території області. Посів ярих культур здійснено на площі 92,9 тис. га (46 %). Посівні роботи найактивніше проводяться у Василівському районі – 5,3 тис. га (102 %), Кам’янсько-Дніпровському – 1,6 тис. га (75 %), Оріхівському районах – 4,1 тис. га (98%).

Для ефективного проведення весняно-польових робіт Національна академія аграрних наук України, Інститут олійних культур, Інститут зернових культур та Департамент агропромислового розвитку обласної державної адміністрації підготували науково-практичні рекомендації для аграріїв у збірці «Проведення весняно-польових робіт у сільському господарстві Запорізької області в умовах 2019 року».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону