Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький геріатричний пансіонат отримав кисневий концентратор

6 січня 2022 - 16:38

Невід’ємною частиною Молитовного сніданку є благодійність. На Третьому Молитовному сніданку Східного регіону України в Запоріжжі було зібрано 45 тисяч гривень благодійних внесків. Гроші були направлені на закупівлю обладнання для Запорізького геріатричного пансіонату.

З цієї нагоди сьогодні відбулося урочисте вручення кисневого концентратору та крісел для купання людей з інвалідністю за участі керівниці апарату Запорізької ОДА Зінаїди Бойко,  координатора молитовного сніданку Східного регіону Дмитра Мітюхіна та депутатки міської ради Інни Пінчук.

  • Процес благодійності дуже простий: людям пропонується пожертвувати будь-яку суму для закупівлі будь-чого. Наприклад, в цьому році ми оголосили, що хочемо зібрати кошти для геріатричного диспансеру. Чому саме для нього? Бо там знаходяться люди літнього віку. А люди такого поважного віку в принципі - це група ризику при коронавірусній інфекції. Оргкомітет молитовного сніданку вирішив для них купити кисневі концентратори. На Молитовному сніданку було зібрано 45 тисяч гривень. Ми купили один кисневий концентратор на 10 літрів і два спеціальних  крісла для купання людей з інвалідністю, - розповів  координатор молитовного сніданку Східного регіону Дмитро Мітюхін. 

Всього на закупівлю концентратору та крісел було витрачено 43400 гривень.

До того ж, представники влади та оргкомітету Молитовного сніданку ознайомились з умовами перебування людей  в пансіонаті. Вони поспілкувалися з пацієнтами та відповіли на всі запитання, які були озвучені.

Зазначимо, що у минулому році на зібрані кошти з Молитовних сніданків закуповувалися ноутбуки для багатодітних сімей та обладнання для дитячого тубдиспансеру.


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області