Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр: Цьогоріч плануємо оновлення не менше 5 тис км доріг та запуск проєктів державно-приватного партнерства в дорожній сфері

13 січня 2022 - 17:05

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 12 січня повідомив, що у 2022 році Уряд має глобальні цілі у сфері розвитку інфраструктури в межах програми Президента «Велике будівництво». 

  • Цьогоріч передбачається будівництво та ремонт не менше 5 тис км доріг та запуск проєктів державно-приватного партнерства в дорожній сфері. Для їх збереження плануємо збільшити на автошляхах кількість WIM-систем (зважування-в-русі). Продовжимо також реалізацію ініціатив для покращення залізничного сполучення та інфраструктури. Зокрема, плануємо відремонтувати більше 600 км колій та електрифікувати нові ділянки, оновити рухомий склад «Укрзалізниці», — відзначив Денис Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, цього року Уряд також дасть старт програмі «Велика термомодернізація». Очікується реалізація щонайменше 500 енергоефективних проєктів за рахунок Фонду енергоефективності. А також у сумі з бюджетними коштами та кредитними коштами планується здійснити термомодернізацію 5 тисяч будинків.

  • Розвиток транспортних стратегічних хабів — невід’ємний елемент для розвитку держави та економічної спроможності регіонів. Це і проєкти щодо розвитку прикордонної інфраструктури, це і будівництво аеропортів. Цього року готуємось до старту проєктів з будівництва двох аеропортів на Сході України, — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль зазначає, що цього року також передбачається створення Фонду внутрішніх водних шляхів, кошти якого підуть на модернізацію річкової інфраструктури. Крім того, Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством економіки мають запустити програму відродження суднобудування. 

Денис Шмигаль додав, що не менш очікуваним у 2022 році також є реалізація проєкту «Велика реставрація», і продовження програми Президента «Зелена країна».


За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області