Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька торгово-промислова палата допомагає розвивати бізнес регіону

9 лютого 2022 - 10:52

Вчора заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов взяв участь у засіданні Ради Запорізької торгово-промислової палати. 

Тут відбулась зустріч стейкхолдерів регіону – керівників великих промислових компаній, власників малого та середнього бізнесу, представників обласної та міської влади, закордонних бізнес-експертів. Захід проходив у рамках засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати, до складу якої входять провідні компанії регіону, що працюють у різних галузях економіки. 

  • Зрозуміло, що працівники бізнесу щодня зіштовхуються з різними труднощами. Завдяки діяльності Запорізької торгово-промислової палати представники регіонального бізнесу мають якісну консалтингову та експертну підтримку, мають можливість отримати дані щодо аналізу експорту та імпорту товарів за індивідуальними даними, брати участь у реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги та у великій кількості навчальних програм, які, зокрема ми з вами бачили сьогодні, - підкреслив Руслан Шиханов.

На зустрічі розповіли про нову ініціативу – інформаційну платформу PRO_Business (https://katalog.cci.zp.ua), яка є логічним продовженням діяльності щодо розвитку і підтримки підприємництва. Вона присвячена бізнес-спільноті Запорізького регіону, яка представлена у різних сферах виробництва, послуг і консалтингу. Мета проєкту: заявити про економічний потенціал Запорізького регіону та надати підприємцям майданчик для міжнародної презентації.

Також на засіданні підбили підсумки роботи Запорізької торгово-промислової палати за минулий рік. Взагалі, експертами ТПП у 2021 році надано понад 20 тисяч послуг для бізнесу. Найзатребуванішими стали: супроводження зовнішньоекономічної діяльності, експертиза, консалтинг з питань системного менеджменту якості, юридичні послуги, навчальні програми. Якість послуг відповідає вимогам стандарту ISO 9001:2015.

Спеціальні сервіси і переваги мають компанії – члени Палати. Зокрема, безкоштовний консалтинг у сфері експорту, індивідуальний аналіз ринків збуту, участь у діяльності профільних комітетів, клубів, бізнес-перемовинах, ділових заходах в Україні і за кордоном, інформаційне супроводження. 

Нагадаємо, Запорізька торгово-промислова палата – найбільша в регіоні бізнес-асоціація, частина світової та національної системи торгово-промислових палат, діє згідно з Законом України «Про торгово-промислові палати в Україні». Партнери є в Європі і країнах Близького Сходу, Азії і Латинської Америки – загалом понад 70 двосторонніх угод про співпрацю. Це сучасна організація з надання бізнес-послуг. Експертні документи, видані торгово-промисловими палатами в межах їх повноважень, є обов’язковими для застосування на всій території України. Гарантом якості послуг виступає впроваджена система менеджменту якості (ISO 9001).


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи