Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Капітальний ремонт у бердянському ДНЗ продовжується відповідно до відкоригованого проєкту

10 лютого 2022 - 16:15

У 2021 році у Бердянську почалась реконструкція дошкільного навчального закладу № 28. Під час проведення робіт було внесено певні правки та доопрацювання плану для покращення кінцевого результату. 

Відповідно до першочергового плану реконструкції будівлі ДНЗ планувалось проведення як зовнішніх, так і внутрішніх робіт. Так, у приміщеннях проводиться капітальний ремонт та утеплюють зовнішні стіни будови. Крім цього, особливу увагу звертають на ремонт у будівлі овочесховища та харчоблоку, а також закупівлі нового обладнання. 

Благоустрій території - один із основних аспектів будівництва та реконструкції об’єктів. Заплановано провести озеленення території, облаштувати тротуари та доріжки з плитки, встановити малі архітектурні форми на ігрових майданчиках, влаштувати огорожі та замінити ворота. 

Особливу увагу звернено на дотримання правил безпеки у будівлі. Проводиться улаштування системи протипожежного водопроводу, заміна існуючої системи опалення, заміна частини господарсько-побутової каналізації, заміна огородження на внутрішніх сходових клітинах та утеплення покрівлі. 

Після коригування у проєкті з’явились нові пункти, які мають зробити об’єкт комфортнішим та, в першу чергу, сучасним. Наприклад, планується розробка низки заходів, спрямованих на зниження витрат енергоресурсів, а також створення енергопаспорту та сертифікату енергоефективності. 

Обов’язковим пунктом є безбар’єрність, тобто виконання заходів інклюзивності з урахуванням потреб певного закладу (відповідно до вимог ДБН (державно будівельних норм)  “Інклюзивність будівель і споруд”). 

Наразі роботи на об’єкті продовжуються і вже після остаточного завершення коригування буде укладено договір на реалізацію додаткових робіт.



Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону