Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Буде звільнено кожен метр запорізької землі (Відео)

21 червня 2022 - 21:40

У інтерв'ю "Радіо Свобода" очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух розповів про поточну ситуацію в регіоні, зокрема, на окупованих територіях та в зоні бойових дій. 

Так, на минулому тижні керівництво Запорізького залізорудного комбінату повідомило про втрату контролю над підприємством. Комбінат з початку березня був заблокований, виробництво зупинено. Але тепер ситуація зазнала змін. Окупанти здійснюють спроби розкрадання наявних на ньому матеріальних цінностей. 

  • Наразі окупанти вкрали два состави з рудою, це 68 тонн. Намагаються знайти людей, якіб допомогли вкрасти іншу добуту руду, що знаходиться на поверхні. Відновлення роботи шахти містить елементи небезпеки. Це тонка фахова робота, яка вимагає постійної уваги спеціалістів з відкачки води. Якщо припиниться процес відкачки, шахта буде затоплена, а це призведе до забруднення підземних вод, - повідомив Олександр Старух.

На Запорізькому напрямку військова ситуація досить спокійна. Під час останніх обстрілів постраждали лише будівлі, за день серед населення жертви відсутні. Лінія фронту стабілізована. 

  • Ведуться артилерійські дуелі. Основна частина понаднормового зосередження військових окупантів перенаправлена на Херсонщину та Луганщину. Потужність наших артилеристів збільшилась і вони завдають ворогу більшої шкоди. Як тільки ЗСУ витримають удар на Донбасі, наступним буде контрнаступ по звільненню наших земель. Буде звільнено кожен метр української землі,- заявив Олександр Старух.

 Військовослужбовці виконали свій обов’язок та зробили все можливе та зупинили ворожий наступ. Саме завдяки стійкості героїв України сьогодні ті території, які й надалі підконтрольні Україні, живуть відносно спокійним життям в порівнянні з тими жахіттями, які відбуваються в окупації.

 

 


Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби