Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух підбив підсумки цього тижня та розповів про головні події Запоріжжя

30 липня 2022 - 16:40

28 липня вперше відзначили День Української Державності. Очільник ЗОВА зауважив, що це свято утверджує понад тисячолітні традиції українського державотворення та сягає своїм корінням часів Київської Русі. 

  • На жаль, в умовах війни нам зараз не до свят. Але, разом з тим, це знаменна дата, яка всім нам нагадує, що держава з’явилася не вчора, а тисячу років тому, й існує великий ланцюг поколінь, які боролися за свою державу. У 988 році остаточно вирішено, що країна приймає християнство, таким чином був визначений шлях нашого розвитку. Сьогодні ми теж боремося за наші європейські цінності, незалежність та свої права. Наші хлопці-воїни в окопах виборюють для нас свободу а державна форма співіснування людей - це на сьогодні найдосконаліша форма організації етносів та націй, - зазначив Олександр Старух. 

Очільник регіону також прокоментував намагання рашистів провести так званий референдум. Але за якими законами. Адже в росії місцеві референдуми заборонені, немає відповідного закону, а Україна їх проводити не збирається. Більш того, на українській землі інша держава за нормами міжнародного права не має повноважень на здійснення подібних заходів.

  • В рф немає закону про місцеві референдуми. А в Україні ні Президентом, ні Верховною Радою не було прийнято рішень щодо їх проведення. Тому, з правової точки зору, на території нашої держави ніяких референдумів бути не може. З боку росії  це не більше, ніж проведення чергової піар-акції, щоб продемонструвати ніби величезну підтримку народу, але насправді, щоб стати рабами й виконувати волю кремля. Звичайно, що це все фейк та пропаганда, - підкреслив керівник ЗОВА.

Олександр Старух розповів і про військові дії у Запорізькій області. Зазначив, що на фронті ситуація контрольована та прогнозована. За останній тиждень збільшилася кількість обстрілів по лінії зіткнення. Але ми тримаємося та разом наближаємося до перемоги. 

  • Ми віримо в наших хлопців! Впевнений, що всі території повернемо та виженемо ворога з нашої землі. У підсумку зауважу, що окупанти понесуть повну відповідальність за все, що наробили в Україні. Ніхто не залишиться непокараним. Ми повинні об’єднати зусилля, далі працювати та розвиватися. Тільки так зможемо показати ворогові, що тут нікого не чекали й нікого не потрібно «визволяти». Переможемо разом! - підсумував Олександр Старух.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області