Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області триває евакуація підопічних інтернатних закладів

20 березня 2023 - 15:15

Про евакуацію вразливих категорій населення до більш безпечних регіонів України говорили на нараді начальника Запорізької ОВА Юрія Малашка з керівниками структурних підрозділів ЗОДА.  

Так, на сьогодні в установах соціального захисту населення залишається 866 осіб з психічними порушеннями, серед яких 90 - ліжково хворі, 133 - малорухомі та 52 - особи похилого віку. 

Як зазначила директорка профільного Департаменту Запорізької ОДА Марина Нотанова, вже узгоджено питання щодо тимчасового влаштування 111 підопічних до інтернатних установ, які знаходяться у центральній частині України. Також незабаром планується вивезення 26 осіб з психічними захворюваннями та похилого віку до західних регіонів країни. 

Водночас очікується, що наприкінці цього тижня стаціонарний догляд в будинках-інтернатах нашої області отримуватимуть 755 осіб. 

Окрім цього, як розповіла Марина Нотанова, у Запорізькій області з жовтня 2022 року працює нова програма - Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС), яка дозволяє внутрішньо переміщеним особам отримувати послуги за місцем свого фактичного перебування. Однак, починаючи з 10 березня поточного року, через технічні проблеми  ЄІССС вимушеним переселенцям не призначається допомога на проживання та не проходять верифікацію довідки ВПО. 

Наразі збій у системі опрацьовується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Міністерством соціального захисту населення України. 

 

Департамент культури та інформаційної політики

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області