Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

19 квітня 2024 - 23:30

Важкий сьогодні день... Ракетні удари. Дніпро – просто по центру міста, по звичайній забудові. Будинок, вокзал. Також сьогодні – Синельникове, Кривий Ріг. Удари по Нікополю… Удари по Одеському регіону – знову по портах, по експорту нашого продовольства. Сьогодні ж – обстріли й удари по Донеччині, Миколаївщині, Харківщині… Багато постраждалих. Усім надається допомога. І я дякую кожному, хто підтримує зараз наших людей, хто ліквідовує наслідки російського зла. Мої співчуття усім, хто втратив рідних та близьких.

Коли Україна звертається до партнерів по системи ППО, які в них є – є на складах, на базах зберігання, але потрібні тут, саме тут, щоб захищати життя, – ми говоримо про справжнє союзництво. І ми в Україні цінуємо зусилля кожного лідера, кожної держави, які справді активні, справді виконують обіцянки та намагаються збільшити можливості нашого повітряного щита.

Саме з Дніпра сьогодні я звернувся до учасників спеціального засідання нашої Ради Україна – НАТО. Це було засідання на рівні міністрів оборони країн Альянсу. Російські терористи вже, на жаль, мали надто багато часу – роки цієї війни, щоб знищувати українське життя. Цей рік уже не може бути часом просто для подальших обговорень. Усе цілком конкретно. Україні потрібна ППО, і партнери можуть із цим допомогти. Нам потрібна артилерія, і це те, що є у світу. Тільки достатня кількість ППО й винищувачів може відігнати російську авіацію. Рішення потрібні. Рішення можливі. Кожен у світі, хто справді прагне миру, повинен не боятися проявляти свою силу, щоб захистити життя.

Дякую всім, хто зараз з Україною, із нашими людьми, із нашим захистом. Дякую кожному в Дніпрі, в усіх інших наших містах і селах, хто спрямовує свої сили так, щоб уся наша держава була сильною. Будь ласка, дбайте про ближнього, допомагайте, коли це потрібно. Дбайте про всю нашу Україну й говоріть – усіма методами – світу правду. Правду про те, що світ може.

Слава Україні!

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів