Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питна вода – одна з нагальних проблем Бердянська

20 липня 2010 - 17:01

З 16 по 19 липня у Бердянську було відключено водопостачання дніпровської води. Таке рішення самостійно прийняло керівництво  ТОВ «Чиста вода-Бердянськ», змусивши населення міста та відпочиваючих вживати воду з р. Берда.  Ситуацію ускладнив той факт, що мережа міського водоканалу технічно не була готова до таких змін, через що трапилось декілька аварій, які співробітники ТОВ «Чиста вода-Бердянськ» оперативно ліквідувати не змогли. Як наслідок - Бердянська коса, під час розпалу курортного сезону, на декілька днів залишилась взагалі без питної води.

ТОВ «Чиста вода - Бердянськ» вже 1,5 роки працює на території міста  і за цей час не отримала жодного схвального відгуку ні від своїх колег – КП «Облводоканал», перед якими заборгували чималу суму за надані послуги – 11,3 млн. грн., ні від бердянської громади – люди постійно скаржаться на низьку якість роботи підприємства. Обласна влада також має до роботи концесіонера низку зауважень у частині виконання чинного природоохоронного законодавства, ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення, виконання інвестиційних умов концесійного договору.

Голова облдержадміністрації Борис Петров вже зробив попередження керівництву ТОВ «Чиста вода-Бердянськ» і наразі, особисто, відстежує якість роботи підприємства.

- Очільник регіону вимагає від керівництва міста оперативного реагування на цю проблемну ситуацію. Однак, суттєвих зрушень не відбувається. Керівництво ТОВ «Чиста вода-Бердянськ» та міський голова курортного міста виконують роль спостерігачів, які відсторонилися від розв’язання цієї проблеми, - прокоментувала ситуацію заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

Разом з тим, водопостачання не єдина нагальна проблема бердянців. За даними обласної санітарно-епідеміологічної станції, у місті великі проблеми з утилізацією сміття, морська вода в районі міста забруднюється колекторно-дренажними стічними водами, досі не вирішено питання вибору земельної ділянки під полігон побутових відходів, а також рекультивації звалищ побутового сміття.

- Ці питання дуже важливі, оскільки стосуються безпосередньо якості життя кожного жителя Бердянська. Тому, іноді складається враження, що керівництво міста просто не справляється з виконанням своїх функціональних обов’язків, - резюмувала Лариса Мефьодова.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді