Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації розпочав акцію «Вони такі, як ми»

13 жовтня 2010 - 12:37

Сьогодні  під час засідання сесії обласної ради голова облдержадміністрації Борис Петров звернувся до депутатів з ініціативою підтримати акцію «Вони такі, як ми», яка  спрямована на допомогу дітям з обмеженими можливостями. Організатори підготували реєстр дітей цієї соціальної групи, які проживають у Запорізькій області. Надрукували листівки з іменем дитинки, яка потребує допомоги, її адресою та особовим рахунком. Усі бажаючі проявити милосердя  обирають конверт з такою карткою  і отримують підопічного, якому зможуть допомогти особисто.

- Мова не йде лише про матеріальну допомогу, - зазначив Борис Петров. - Іноді такі діти потребують простих речей: підтримки, сторонньої уваги до їхніх проблем, дружньої розмови. І виконавча влада, розуміючи, що державної допомоги недостатньо для того, аби задовольнити усі потреби дітей – інвалідів, ініціювала таку акцію. Ми прагнемо організувати людей, які мають можливості,  для підтримки тих, хто цього найбільше потребує.

За словами голови облдержадміністрації в Запорізькій області проживає близько 7 тисяч дітей-інвалідів. Майже стільки ж, скільки й депутатів. Тож якщо кожен з них візьме шефство над однією дитинкою, то акція  «Вони такі, як ми»  охопить  всю область. Борис Петров взяв один з семи тисяч конвертів і запевнив присутніх, що попросить організаторів акції підготувати йому особисто  ще декілька  конвертів  «товстіших».

- Думаю, що для мене можна зробити виключення і віднайти сім’ю, в якій виховують кілька таких діточок, - пояснив голова ОДА. - А надалі ми будемо слідкувати за тим, щоб кожній окремій дитині було приділено належну увагу.

Акція «Вони такі, як ми» проходить під патронатом голови облдержадміністрації Бориса Петрова та за участю громадської організації «Наші діти». Одразу після закінчення сесії підтримати акцію зголосилися 62 депутати. Втім, вона не має обмежень, тож взяти на себе відповідальність і обрати для себе конверт може будь- хто. Приєднуйтеся!

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 542 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак