Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства теплоенергетики мають вчасно розраховуватись за використаний газ

25 листопада 2010 - 09:30

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань погашення заборгованості за спожитий газ підприємствами теплоенергетики, яку провела заступник голови ОДА Лариса Мефьдова за участю першого заступника голови ОДА Олексія Литвина (стажист).

- Проблеми з розрахунками за газ підприємств теплоенергетики існують по всій країні. Тому НАК «Нафтогаз України» має намір зменшити тиск природного газу у магістралях на проблемних територіях. Враховуючи це, маємо зробити все можливе для того, щоб у домівках запоріжців було тепло всю зиму, - звернулась до учасників, відкриваючи нараду, заступник голови ОДА Лариса Мефьодова.

За інформацією начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Дмитра Свіркіна, станом на 18.11.2010 заборгованість підприємств теплоенергетики за газ, спожитий в опалювальному сезоні 2010-2011, складає 74 млн. грн., а рівень розрахунків - лише 20%. Це майже на рівні загальноукраїнського показника, який складає 22%.

Фахівці облдержадміністрації провели порівняльний аналіз обсягу коштів, які надійшли на рахунки підприємств теплоенергетики від споживачів, і суми розрахунку з постачальником. Висновки моніторингу невтішні. За жовтень та 16 днів листопада користувачі послуг сплатили 71,7 млн. грн.., тоді як підприємства теплоенергетики розрахувались за використаний газ у сумі 31,3 млн. грн. або 43,7% від отриманих коштів. Хоча, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 №1082, узагальнений по регіону норматив відрахування коштів за використаний газ складає 57%.

Певні проблеми існують у регіоні і з отриманням лімітів газу. До цих пір ліміти не отримали чотири підприємства теплоенергетики регіону. Переважно це ті підприємства, які мають низький рівень розрахунків за газ за опалювальний сезон 2009-2010 років.

Із зазначених питань представники обласної виконавчої влади заслухали керівників проблемних підприємств теплоенергетики, які доповіли про поточну ситуацію та повідомили прогнози щодо термінів погашення заборгованості.

Окремо увагу керівників територій перший заступник голови ОДА Олексій Литвин (стажист) звернув на необхідність відстежувати рівень розрахунків за теплоенергію.

- Кожен з вас особисто відповідатиме за ситуацію, яка склалася із розрахунками на вашій території, особливо це стосується підприємств бюджетної сфери. Оскільки необхідні асигнування на оплату зазначених послуг виділяються, - резюмував Олексій Литвин.

 

 

Довідково: За дев’ять місяців 2010 року рівень розрахунків користувачів теплової енергії складає 106%. Загальна сума боргу за всі періоди - 191,6 млн. грн..

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості