Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

22 квітня 202409:55

Запорізька обласна державна адміністрація та благодійні організації «West Support in Ukraine» і «LITUA» підписали меморандум про співпрацю у сфері відновлення та розвитку освітньої інфраструктури регіону.

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

22 квітня 202409:54

Про допомогу жертвам насильства в регіоні розповів заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко під час зустрічі зі старшою радницею з гендерних питань гуманітарної координації Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) регіоні Аналі Пеппер.

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

22 квітня 202409:50

Представники ВООЗ відвідали Запорізьку область, щоб зрозуміти потреби прифронтового регіону та скоригувати плани допомоги.

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

19 квітня 202409:47

У Запоріжжі відкрився центр для молоді, яка вимушено покинула тимчасово окуповані території. Організатори називають його простором для розвитку, спілкування та реалізації ідей.

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

12 квітня 202408:38

За підтримки європейських партнерів у Запоріжжі тривають роботи з відновлення понівечених та зруйнованих будинків. Німеччина – серед надійних партнерів як нашої країни, так і області.

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

12 квітня 202408:37

Будівництво житла для внутрішніх переселенців, облаштування підземних шкіл та забезпечення регіону комунальною технікою.

До Запоріжжя завітала делегація з Литви - обговорили напрямки подальшої співпраці

8 квітня 202413:01

Спільна ініціатива Європейської комісії та Республіки Литва націлена на створення безпечних умов у школах Запоріжжя. Про це стало відомо під час робочого візиту делегації з Литви, яку очолив віцеспікер Сейму Литви Паулюс Саударгас.

Запорізька обласна влада та CARE International об'єднали зусилля для допомоги людям, постраждалим від війни

5 квітня 202412:59

Обмін інформацією та статистичними даними про потреби ВПО та вразливих верств населення, надання різних видів гуманітарної допомоги, підтримка структур, які надають психосоціальні послуги - основні напрями Меморандуму про співпрацю, який сьогодні підписали керівництво Запорізької області та представники міжнародної гуманітарної організації CARE International.

Генератори для підтримки критичної інфраструктури від Федерального агентства Німеччини отримала Запорізька область

3 квітня 202412:57

19 генераторів для КП «Облводоканал» та громад регіону отримала Запорізька область за підтримки Федерального агентства технічної допомоги Німеччини/Bundesanstalt Technisches Hilfswerk (THW).

Зарядив та поїхав: 15 ЦНАПів області отримали електровелосипеди для підвищення мобільності надання послуг

2 квітня 202412:53

15 триколісних вантажних електровелосипедів для полегшення логістики та підвищення мобільності адміністраторів отримали громади Запорізької області, де в умовах воєнного стану працюють центри надання адміністративних послуг. Це стало можливим завдяки проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI 4)».

Запорізьку область відвідала депутатка Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадель

2 квітня 202412:48

Забезпечення внутрішніх переселенців житлом, створення безпечного освітнього середовища, допомога силам оборони України та розбудова медичної галузі регіону – ці та інші нагальні питання голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров обговорив з депутаткою Європарламенту Віолою фон Крамон-Таубадель під час її візиту до Запорізької області.

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

29 березня 202409:40

Запорізька область та французьке місто Нант встановили партнерські відносини, щоб спільно працювати над розвитком обох регіонів. Ініціатива «Мости довіри» від програми співпраці між ЄС та Україною U-LEAD дозволила представникам обох сторін обговорити можливості співпраці.