Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем`єр-Міністр України В.Ф.Янукович 4 липня відвідав з робочим візитом Запорізьку область

5 липня 2004 - 08:30

Візит прем’єр-міністра України Віктора Януковича до Запорізької області розпочався з відвідання машинного залу Дніпрогесу. Після цього прем’єр та супроводжуючі його особи поклали квіти на Алеї Слави.

Основним заходом програми була участь Віктора Януковича у роботі VI з’їзду Партії регіонів, яку він очолює. У ПК „Дніпроспецсталь” зібралися 633 делегати з усіх областей України, урядовці, народні депутати, а також представники 24-х партій. З привітанням з’їзду від Президента України Л.Д.Кучми виступив перший заступник глави Адміністрації Президента Василь Базів. Розпочинаючи роботу з’їзду, академік НАНУ Володимир Семиноженко надав слово Герою України, голові правління ВАТ „Мотор-Січ” В’ячеславу Богуслаєву. Він повідомив, що на засіданні політради Партії регіонів одностайно підтримано пропозицію про висунення Віктора Януковича кандидатом у Президенти України, і тепер це питання виноситься для рішення з’їздом. Аргументуючи особисту позицію, В’ячеслав Богуслаєв підкреслив, що Україна потребує нових ідей і таких керівників, які знають життя не за підручниками. В унісон виступив Герой України, народний депутат Георгій Скудар, який вважає, що досвід Януковича як керівника Донецької області, пов’язаний з ним підйом економіки регіону є найкращим доказом лідерських, професійних якостей, необхідних для керівника держави. На підтримку кандидатури В.Ф.Януковича висловилися: від СДПУ (о)  - Л.Кравчук, від Трудової партії України – С.Тигіпко, від Народної Аграрної партії України – народний депутат України О.Шевченко.

Виступ Віктора Януковича на VI з’їзді Партії Регіонів УкраїниУ відповідь Віктор Янукович зазначив, що підтримка таких авторитетних людей, численних соратників, широкого партійного загалу спонукала його прийняти рішення балотуватися на посаду Президента України. „Я усвідомлюю всю міру відповідальності, складність завдань, але я знаю, що робити і готовий до цього” – заявив прем’єр-міністр, і перейшов до конкретних основних положень передвиборчої програми. Першочергове завдання – реальне підвищення рівня життя населення, а саме: за 2-3 роки можна підняти зарплату не на проценти, а в два рази. Для цього Уряд має програму переходу на інвестиційно-інноваційну модель економічного розвитку, яка базується на наступних пріоритетних напрямках: якісний підйом аерокосмічної галузі, інформаційно-комп’ютерної, транзитної інфраструктури, зниження ресурсозатратності виробництва, функціонування цивілізованої кредитно-фінансової системи, проведення земельної реформи, реформи регіонального і місцевого самоврядування як запоруки демократії, проведення ефективної молодіжної політики. Чільне місце в програмі кандидата займає боротьба з корупцією, про яку, на думку В. Януковича, „багато років лише ведемо розмови”. Із соціального блоку питань прем’єр особливо виділив необхідність збільшення фінансування на освіту та охорону здоров’я, забезпечення гідних зарплат вчителям та медикам, від яких залежить здоров’я та майбутнє нації. У заключному слові Віктор Янукович сказав, що висунення його кандидатом – це великий політичний аванс і висловив впевненість, що „опираючись на розум, досвід, професіоналізм ми разом прийдемо до перемоги”.

З’їзд одноголосно підтримав висунення В. Януковича кандидатом у Президенти України. Це рішення також підтримали представники інших політичних партій. Віктор Янукович повідомив, що начальником його штабу призначено голову Нацбанку Сергія Тигипка.

Після з’їзду Віктор Янукович дав прес-конференцію, відповів на запитання журналістів. Зокрема, зазначив, що впевненість у перемозі йому надає бажання зробити життя в Україні кращим, а державу – шанованою у світі. Запоріжцям, на запитання щодо будівництва мостового переходу, пообіцяв приїхати через п’ять років на його відкриття.

В.Ф. Янукович передає Обласному госпіталю для інвалідів Великої  Вітчизняної війни універсальний рентгено-діагностичний комплексЗавершилася робоча поїздка прем’єр-міністра відвіданням шпиталю для ветеранів на Великому Лузі. Віктор Федорович завітав до багатьох палат, цікавився якістю медичних послуг, похвалив комфортні умови, які наші ветерани цілком заслужили. А на свіжому повітрі відбулася щира розмова з пацієнтами та співробітниками шпиталю. Високий гість поінформував, що збільшено асигнування з Держбюджету на соціальний захист, у тому числі на потреби ветеранів війни і праці, і пообіцяв, що Уряд і надалі дотримуватиметься цього курсу. Віктор Янукович подарував для закладу нову рентген-установку, а ветерани йому – невеличку ікону з побажанням перемогти на виборах. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни

Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги: Запорізька область обрала свій талісман

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

СБУ спільно з правоохоронцями Латвії знешкодила підпільний кол-центр, який видурював гроші у громадян ЄС

Протидія домашньому насильству: мобільний застосунок для жінок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

458 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 753-го дня війни

Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Запорізьку область

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

415 ударів по 10-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби.