Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За дорученням Президента України голова Запорізької облдержадміністрації Володимир Березовський вручив ключі і техпаспорт від нового автомобілю „Таврія” відважному 16-річному Антону Оверку з Новобогданівки та його батькам

6 липня 2004 - 14:13

Володимир Березовський сердечно подякував хлопця  за мужній вчинок, а батьків – за те, що виростили такого славного сина. Бурхливими оплесками присутні на майданчику біля Мелітопольської райдержадміністрації вітали юного героя і його батьків.

А все трапилося того трагічного дня 6 травня нинішнього року, коли під Новобогданівкою почали в результаті пожежі зриватися боєприпаси на артилерійських сховищах. У цей час Антон „нелегально” (бо всього ж 16 років) відвозив бабусю до недалекого містечка Василівка на стареньких „Жигулях” п’ятої моделі. До рідного села добрався з великими труднощами – на дорогах вже виставили пости військові та ДАІ, лунали вибухи, люди розбігалися всюдибіч. Рідні навідріз відмовились кудись виїжджати, хоча сім’я чималенька – п’ятеро синів та одна донька (один син лише старший Антона, а всі інші – школярі). А тут позбігалися сусіди і попросили вивезти. Антон не вагався – дав „газу” і полетів до автотраси, яка кілометрів за 6 від села. Висадив людей – і мерщій назад. Зробив іще одну ходку доки не пошкодила автомобіль гільза від снаряду...

Під час недавньої поїздки Президента України до Мелітопольського району Леонід Данилович побував і в Новобогданівці, пройшов дворами мешканців. На подвір’ї Оверків йому і розповіли цю історію, про мужні дії Антона. Президент щиро потис руку хлопцеві, подякував батькам і пообіцяв допомогти оновити машину.

Володимир Березовський вручив ключі і техпаспорт від новенької „Таврії” 16-річному Антону Оверку з НовобогданівкиСьогодні Президент слова дотримав. На запитання „Чи вважаєш свій вчинок геройським?” сором’язливий Антон відповів: „Думаю, що кожен на моєму місці у той час поступив би так само...”.

Під час цієї приємної події В.Березовський інформував журналістів про подальші роботи по ліквідації наслідків надзвичайної події у населених пунктах Мелітопольського і Михайлівського районів. Зокрема повідомив про реалізацію зауважень Президента під час недавніх відвідин Новобогданівки. Роботи з капітального ремонту місцевої середньої школи йдуть повним ходом – 1 вересня діти розпочнуть навчальний рік практично у новій школі.

Читайте також

СБУ повідомила про підозру ще 22 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Голова ЗОДА Іван Федоров презентував проєкти розвитку регіону міжнародним партнерам

Муніципалітет Брюсселю допоможе закладам охорони здоров’я Запоріжжя

Військові медики та громади Запорізької області отримали автівки швидкої допомоги

Іван Федоров зустрівся з представниками Агенцій ООН в Україні

Закордонні партнери допоможуть удосконалити ЦНАПи у громадах регіону

Громада Запорізької області отримала авто та обладнання для надання послуг мешканцям

Представників громад регіону навчають програмам відновлення міст та інфраструктури

Вільні вакансії: Кого шукають запорізькі роботодавці

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

348 ударів по 14-ти населених пунктах завдав ворог впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 754-го дня війни