Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Управлінням з питань внутрішньої політики облдержадміністрації підведено підсумки проведення єдиного дня інформування населення області у червні 2004 року

20 липня 2004 - 14:53

Підсумки проведення єдиного

дня інформування населення 

Запорізької області у червні 2004 року

 

У червні поточного року органами виконавчої влади та самоврядування Запорізької області за пропозицією управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації проведено єдиний день інформування населення за темою: “Конституційний процес в Україні”, приурочений 6-й річниці прийняття Конституції - Основного Закону України. Для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення у кожному районі, місті представники органів влади зустрілися з трудовими колективами та мешканцями населених пунктів на сходах громадян, поінформували про історію конституційного процесу в Україні, заходи органів влади з реалізації нормативно-правових основ Конституції. У ході заходу використовувалися різноманітні форми спілкування з громадянами: засідання “круглих столів”, диспути, конференції, організація роботи тематичних виставок, “прямих ліній” з населенням за участю керівників органів влади. Для розміщення матеріалів дня інформування використано потенціал місцевих друкованих засобів інформації. Напередодні дня інформування начальник управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації М.Мальований виступив на обласному радіо з роз’ясненнями щодо мети заходу, форм його проведення. 24 червня, у день інформування, у м. Запоріжжі за участю заступника голови облдержадміністрації А.Стрюка, начальника управління з питань внутрішньої політики облдержадміністрації М.Мальованого в обласному краєзнавчому музеї відбулося засідання “круглого столу” за темою “Роль і місце державної та регіональної символіки у становленні і розвитку української державності”. У заході взяли участь представники місцевих органів влади, науковці, керівники громадських організацій, автори регіональної символіки.

У цілому по області аудиторія дня інформування склала 50,2 тис. слухачів. Відповідні заходи відбулися у 535 трудових  колективах та на 23 сходах громадян за місцем проживання. Серед міського населення найбільша кількість учасників заходу у м. Запоріжжі – 23924 чол., серед сільського населення – у Михайлівському районі – 1891 чол. Найменша кількість учасників дня інформування, як і в попередні місяці,  у Куйбишевському районі - 161 чол. Тут день інформування провели лише у двох колективах. Малочисельним був цей захід і в Токмацькому районі – лише 161 учасник. Звертаємо увагу керівництва вищезгаданих районів на низький рівень роботи з інформування населення та невідповідність її вимогам Указу Президента України від 17.02.01 № 101 “Про удосконалення діяльності органів виконавчої влади з питань інформування населення”.

В ході заходу його учасники висловили 350 пропозицій та питань на адресу вищих та місцевих органів влади. Більшість питань стосувалася стану реалізації основних конституційних положень щодо соціального захисту, захисту економічних та майнових прав громадян, організації роботи щодо протидії корупції, питань вдосконалення податкового та пенсійного законодавства, стабілізації тарифів на житлово-комунальні послуги та цін на продукти харчування тощо. Громадяни висловлювалися за завершення політичної реформи в Україні.

Переважна частина райдержадміністрацій та міськвиконкомів своєчасно надали звіти про підсумки проведення єдиного дня інформування. Якість звітів, в цілому, відповідає вимогам. Із запізненням надійшли звіти від Токмацького та Енергодарського міськвиконкомів, Великобілозерської, Новомиколаївської та Токмацької райдержадміністрацій.

У черговому дні інформування населення особисту участь взяли майже усі перші керівники міст та районів.

Наголошуємо, що організація проведення днів інформування повинна відповідати вимогам Указу Президента України від 17.02.01 № 101 “Про удосконалення діяльності органів виконавчої влади з питань інформування населення”. Пропонуємо продовжити роботу із вдосконалення інформування населення, забезпечення якісного проведення днів інформування, особистої участі у цих заходах та своєчасного надання звітів.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів