Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Вони такі як ми» залучає однодумців

18 квітня 2011 - 16:49

Проблеми дітей з обмеженими можливостями в Запорізькій області обговорили учасники «круглого столу», у якому взяв участь  голова обласної державної адміністрації Борис Петров. Захід проводиться в рамках унікальної акції «Вони такі як ми», яка проходить за підтримки керівника області та організована благодійною організацією «Наші діти». Її мета  - залучення до благодійної допомоги дітям з обмеженими можливостями усіх бажаючих.

- Я пригадую, що стало поштовхом для започаткування акції «Вони такі як ми», - прокоментував свою участь у благодійній ініціативі очільник області. – У Запорізькій області проживає близько шести тисяч дітей зі статусом «інвалід дитинства». Це майже стільки ж, скільки є депутатів різних рівнів в регіоні. І ми з головою облради Павлом Матвієнком обговорювали можливість залучити депутатів до індивідуальної допомоги таким діткам. Єдине, чого ми прагнули, – відійти від піару, самореклами. На одній із сесій я особисто запропонував депутатам взяти конверт, у якому вказано адресу та дані дитини, що потребує допомоги. І вони відгукнулися. Ми робимо дуже важливу справу. Адже мова не йде про виключно матеріальну допомогу. Діти, позбавлені повноцінного спілкування, іноді потребують простої дружньої розмови більше, аніж конкретної суми грошей. Хоча депутати мають більше можливостей і їх вони також можуть використати для конкретної допомоги конкретній дитині та її сім’ї.

Борис Петров також повідомив, що  вибрав для себе кілька конвертів і розповів історію свого знайомства із підопічними. І підкреслив, що головна мета акції – результат. Він буде тим вагомішим, чим більше небайдужих людей долучиться до посильної  допомоги.  Адже акція не має терміну реалізації. У свою чергу, постійно оновлюється база даних. Тож очільник регіону закликав учасників діалогу поширювати цю ідею і залучати до благодійного руху широку громадськість.

Організатори акції також поділилися своїми досягненнями,  поінформували представників громадських організацій, як можна залучити до неї своїх підопічних.

 

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області