Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ринок земель відкриє перспективи розвитку сільському господарсту

31 серпня 2011 - 10:21

У сільського господарства є перспективи розвитку у разі функціонування ринку земель

Семінар-нарада з обговорення основних положень законопроекту «Про ринок земель» відбулась у Гуляйпільській райдержадміністрації.

Учасниками заходу стали керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, голови та секретарі міської, селищної та сільських рад району, представники відділів та управлінь районної державної адміністрації, спеціалісти відділу Держкомзему у  районі.

Відкриваючи семінар-нараду голова Гуляйпільської райдержадміністрації Олександр Дудка зазначив, що в країні вже давно назріла необхідність впровадження цивілізованих ринкових земельних відносин. Перший шаг на цьому шляху вже зроблено – прийнято Закон України «Про державний земельний кадастр». Наступний крок – прийняття Закону України «Про ринок земель».

Перший заступник начальника Головного управління Держкомзему у Запорізькій області Людмила Спіцина детально ознайомила присутніх з основними положеннями законопроекту «Про ринок земель», виконавши їх ґрунтовний аналіз.

Вона звернула увагу присутніх на те, що відповідно до положень законопроекту, купувати землі сільгосппризначення матимуть право виключно громадяни України, фермерські господарства, держава в особі державної спеціалізованої установи чи територіальні громади в особі відповідних органів місцевого самоврядування. Разом з тим іноземці не матимуть такого права.

Після того як Закону України «Про ринок земель» набере чинності та відміни дії мораторію власники земельних ділянок зможуть самостійно господарювати на ній, здавати її в оренду, продати, подарувати, передати по спадку, надати в заставу банку для здобуття кредиту та інше. Втім, квапитися з продажем земельної ділянки не варто, тому що з розвитком ринку землі її вартість, а також розмір орендної плати нестримно і постійно зростатимуть.

Підтримав цю думку і ректор Таврійського Державного Агротехнологічного Університету Володимир Кюрчев, який ознайомив присутніх з подальшими перспективами розвитку сільського господарства в умовах створення та функціонування в країні ринку земель.

По завершенні обговорення теми учасники семінару-наради направили свої пропозиції до законопроекту до відділу Держкомзему у Гуляйпільському районі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області