Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прийнято обласну програму із забезпечення населення якісною питною водою

31 травня 2012 - 14:41

Прийнято обласну програму із забезпечення населення якісною питною водою

Під час сесії облради депутати затвердили регіональну цільову программу «Питна вода Запорізької області на 2012-2020 роки», розроблену управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Начальник управління Дмитро Свіркін пояснив депутатам, чим викликана необхідність заміни аналогічної програми, прийнятої у 2007 році.

- Програма спрямована на реалізацію державної політики щодо забезпечення населення області якісною питною водою в межах науково обґрунтованих нормативів питного водопостачання. За час реалізації програми, прийнятої у 2007 році, розроблено ряд новітніх технологій та обладнання, введено в дію нові нормативно-правові акти. Саме тому ми мали розробити нову програму, - пояснив Дмитро Свіркін.

Мета прийняття програми - реалізація основних напрямів державної політики щодо забезпечення населення Запорізької області питною водою нормативної якості в необхідних обсягах та якісними послугами з водовідведення, вдосконалення правових відносин та створення сприятливих умов для сталого розвитку систем водовідведення та очищення стічних вод у містах і селищах, сприяння розв’язанню екологічних та соціальних проблем села, збереження природних ресурсів.

Дмитро Свіркін переконаний: виконання програми сприятиме прискоренню будівництва та введенню в дію найважливіших об’єктів соціально-економічного розвитку регіону, які забезпечать  поліпшення рівня та якості життя населення, інвестиційній привабливості територій області, поліпшенню  стану  навколишнього  природного  середовища  в регіоні.

Програма реалізовуватиметься за кошти державного бюджету, обласного та місцевих бюджетів, а також за рахунок підприємств питного водопостачання та  водовідведення відповідно до програм їх розвитку, затверджених в установленому порядку. Передбачаються й  інші джерела фінансування, в тому числі зовнішні і внутрішні запозичення, кошти грантів міжнародних організацій,  міжнародних програм, благодійні внески тощо.

За підсумками обговорення доповіді депутати облради одноголосно затвердили регіональну цільову програму «Питна вода Запорізької області на 2012-2020 роки».



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади