Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Конкурси

Умови проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області

11 червня 2012 - 10:13

    ЗАТВЕРДЖЕНО

 

Розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації

 

07.05.2012              № 20

 

 

 

 

 

 

Умови

проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області

 

 

1. Ці Умови  проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (далі – Умови), розроблено відповідно до Законів України «Про автомобільний транспорт»,  «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 18.02.97 № 176, зі змінами та доповненнями, Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 № 1081, зі змінами та доповненнями (далі – Порядок проведення конкурсу), Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 12.04.2007 № 285, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.05.2007 за № 499/13766, зі змінами та доповненнями, і визначають умови перевезень пасажирів, які повинні виконувати автомобільні перевізники, визначені переможцями на відповідному об`єкті конкурсу.

 

2. Організатором проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, є Запорізька обласна державна адміністрація (далі – Організатор).

 

3. Конкурс з перевезення пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (далі - внутрішньообласні маршрути), проводяться відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт» та Порядку проведення конкурсу, інших нормативних актів у сфері транспортного обслуговування.

 

4. Терміни в цих Умовах  вживаються в значенні, наведеному в законодавстві у сфері автомобільного транспорту.

 

5. Ці Умови є обов'язковими для членів конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників для обслуговування на маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, та перевізників-претендентів.

 

6. На конкурс виносяться маршрути (рейси), які входять до затвердженої Організатором мережі міжміських та приміських автобусних маршрутів.

 7. Обґрунтована структура парку автобусів, що працюватимуть на маршруті загального користування, має відповідати таким критеріям:

1) Для забезпечення належної якості та безпеки перевезень пасажирів на внутрішньообласних автобусних маршрутах, згідно з Порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 12.04.2007 № 285, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.05.2007 за № 499/13766, зі змінами та доповненнями,  на міжміських маршрутах протяжністю до 150 км допускається використання автобусів категорій М2 (повна маса не більше ніж  5 т) та М3 (повна маса понад 5 т), а на маршрутах протяжністю більше 150 км - автобусів тільки категорії М3, на приміських маршрутах – автобусів категорій М2 та М3. Клас автобусів: на міжміських маршрутах до 150 км – А,В,ІІ,ІІІ; понад 150 км – В,ІІ,ІІІ; на приміських маршрутах - А,В,І,ІІ,ІІІ.

2) Рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах, повинен за технічними та екологічними показниками, пасажиромісткістю відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

 

8. Перевезення пасажирів на маршрутах здійснюються відповідно до державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

 

9. Для участі у конкурсі з перевезення  пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області, перевізник-претендент повинен мати достатню кількість транспортних засобів для виконання перевезень та достатню кількість резервних автобусів, яка відповідно становить 10 відсотків для автобусів приміського сполучення, 20 відсотків - для міжміського сполучення.

 

10. Автотранспортні засоби, які пропонуються перевізниками-претендентами для резерву, повинні бути аналогічними за показниками категорії, класу, комфортності основним автотранспортним засобам, які пропонуються для обслуговування маршруту.

 

11. До додаткових Умов належить обладнання перевізником в термін, обумовлений договором про організацію перевезень пасажирів на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Запорізької області (внутрішньообласних маршрутах), заявлених транспортних засобів GPS-системами для здійснення контролю за дотриманням схем і графіків руху пасажирського транспорту. Перевізники–претенденти мають забезпечити диспетчерський контроль та управління перевезеннями самостійно або із залученням підприємства автобусних станцій (за договором).

 

12. На кожному об'єкті конкурсу, який включає приміські  автобусні  маршрути загального користування, забезпечується робота не менш як одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Вказаний спеціальний транспорт має виконувати не менше одного рейсу на кожному приміському маршруті в усі дні роботи транспорту.

 

13. При визначенні переможця конкурсу конкурсний комітет враховує наявність у перевізника-претендента заявлених автобусів з класом комфортності, який перевищує перший клас – для роботи на маршрутах протяжністю до 150 км включно, другий клас – для роботи на маршрутах протяжністю понад 150 км.
 

14. До участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які визначені в пункті 12 Порядку проведення конкурсу.

 

15. Організатор укладає з переможцем конкурсу договір про перевезення пасажирів на 5 років.

 

16. Перевізники зобов’язані здійснювати пільгові перевезення пасажирів згідно з чинним законодавством.

 

 

 

Заступник голови – керівник

апарату Запорізької обласної

державної адміністрації                                                           Ю.Г. Пелих

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів