Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області відбувся комлекс заходів з нагоди святкування Дня Європи в Україні

1 червня 2005 - 19:27

Згідно п.26 Плану заходів Запорізької області, присвячених відзначенню Дня Європи в Україні у 2005 році, затвердженого головою Запорізької облдержадміністрації 07.04.2005, управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації надає інформацію щодо проведених в Запорізькій області заходів з нагоди святкування Дня Європи в Україні у 2005 році з метою її розміщення на веб-порталі облдержадміністрації.

З нагоди святкування Дня Європи в Україні відбувся візит Першого заступника Міністра закордонних справ України пана Бутейка А.Д. до м.Запоріжжя. Під час перебування у м. Запоріжжі пан Бутейко А.Д. зустрівся із співробітниками облдержадміністрації з метою обговорення актуальних питань європейської інтеграції України, сутності та ролі Європейського Союзу в сучасному світі, з подальшою прес-конференцією для місцевих ЗМІ. В Запорізькому Національному технічному університеті пан Бутейко А.Д. зустрівся з викладацьким складом та студентською аудиторією, де відбулася бесіда на тему „Європейська інтеграція – стратегічний вектор зовнішньої політики України”. Також пан Бутейко А.Д. взяв участь у програмі „Пряма лінія” ТРК „Запоріжжя” з метою висвітлення для населення області питань щодо діяльності ЄС, позитивних аспектів життя в державах-членах ЄС, зокрема святкування Дня Європи.

Крім того, в рамках святкування Дня Європи в установах культури і мистецтва, навчальних закладах міста та області були проведені наступні культурно-мистецькі заходи.

За участю керівництва облдержадміністрації, управління освіти і науки, Запорізького державного центру науково-технічної і економічної інформації, представників Національно-інформаційного центру по співробітництву з ЄС, керівників вищих навчальних закладів, їх наукових підрозділів, наукових та науково-дослідних організацій та установ області, провідних вчених, представників студентських наукових товариств проведено обласний “круглий стіл” на тему: “Європейський науковий простір і його механізми”.

На базі Бердянського державного педагогічного університету пройшла Міжнародна науково-практична конференція „Роль болгарської освіти в культурному розвитку слов’янської писемності”, в якій взяли участь науковці та студенти з Болгарії, вищих навчальних закладів Запорізької, Миколаївської та Одеської областей, а також керівники болгарських національно-культурних громад.

За сприянням відділу у справах національностей, міграції та релігій облдержадміністрації було проведено прес-конференцію з актуальних проблем національно-культурних товариств у контексті євроінтеграції України.

Проведено II Європейські читання на базі Бердянського інституту підприємництва за участю вчених представників польських ВУЗів.

Відбулося засідання молодіжного політичного клубу з обговорення питань висвітлення сутності та ролі ЄС в сучасному світі у рамках Програм дії студентського сенату Запорізької державної інженерної академії.

В загальноосвітніх школах міста проведено тематичні бесіди, лекції, „круглі столи” з метою ознайомлення дітей з основними засадами Європейського Союзу, його основними інституціями та принципами діяльності, актуальності інтеграції України до Світового Співтовариства.

В бібліотеках міста та області проведені виставки „Європейська мозаїка”, „Храми Європи – визначні пам’ятки архітектури”, „Мандрівки країнами Європейського Союзу”, „Листя паризького каштану”, організовані засідання літературних віталень тощо.

В бібліотеках навчальних закладів міста та області забезпечено оформлення тематичних літературних експозицій, інформаційних вітрин з питань, присвячених висвітленню діяльності ЄС та відзначення Дня Європи у 2005 році.

В періодичних виданнях вищих навчальних закладів опубліковано ряд статей з досвіду співробітництва з країнами Європи та євроінтеграційних процесів.

В усіх музеях Запорізької області проведено День відкритих дверей, присвячений святкуванню Дня Європи в Україні.

Проведені  тематичні програми, концерти, засідання у  клубних об’єднаннях навчальних закладів міста, присвячені Дню Європи.

На базі обласної філармонії відбулись концерти академічного симфонічного оркестру „Музичні шедеври європейських композиторів”.

Відбулися концерти „Сучасні європейські композитори” у міських дитячих школах естетичного виховання.

Проведення фестивалів духової та естрадної музики „Сучасні європейські мелодії” в містах та районах області.

За сприянням Департаменту нацменшин та еміграції при Уряді  Литовської Республіки у м. Запоріжжі проведено VIII Всеукраїнський фестиваль литовської пісні і танцю.

У м. Бердянську відбувся міський фестиваль національних культур „Джерела рідного краю”.

Відбулися кінопокази європейських режисерів в кінотеатрах м. Запоріжжя, міст та райцентрів області.

Проведені конкурси дитячого малюнку та  вікторини „Європа очима дітей” для учнів молодшого шкільного віку в загальноосвітніх школах м. Запоріжжя.

На базі гімназії № 6 м. Запоріжжя для закладів освіти та молодіжних організацій м. Запоріжжя, Гуляйпільського, Запорізького, Василівського та інших районів області проведено: конкурси „Молодіжні моделі Євросоюзу та Євроатлантичної ліги”, виставка „Євроселище”, інтелектуальні ігри на відповідну тематику. Участь у заході взяли понад 400 молодих осіб. Заходи були висвітлені місцевими ЗМІ (ТРК „ТВ-5”, „Запоріжжя”) та обласною пресою.

Українсько-польським товариством „Відродження”  в м. Бердянську проведено акцію „Напиши ровеснику до Європи”.

В м. Запоріжжі та області проведено ряд спортивно-масових заходів з нагоди  Дня Європи в Україні, в яких взяли участь понад 1700 дітей.

У місцевих засобах масової інформації були розміщені матеріали, присвячені проведенню в Запорізькій області заходів з нагоди святкування Дня Європи в Україні. Інформація виходила на сторінках газет: „Улица Заречная”, „Настоящая газета”, „Запорозька Січ”, „Запорізька правда” та інш. „Запорозька Січ” також поінформувала населення щодо реалізації програми стажування українських підприємців в країнах ЄС в рамках „Програми перепідготовки українських кадрів для сфери підприємництва”.

Запорізькі телерадіокомпанії „Алекс”, „ТВ-5”, „Запоріжжя” висвітлювали сюжети та репортажі щодо роз’яснення діяльності ЄС, різноманітних аспектів життя людини в державах-членах ЄС, сутності та завдань інтеграції України до ЄС, відношення запоріжців до цих питань та інші.

 

Управління зовнішніх зносин та

зовнішньоекономічної діяльності

облдержадміністрації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області