Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Питання електрометалургійного комплексу регіону - на особистому контролі Президента»

7 вересня 2012 - 16:22

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко в робочою поїздкою відвідав «Запорізький завод феросплавів».          

Очільник області ознайомився з роботою підприємства, зустрівся з представниками керівництва та колективу заводу, обговорив з ними складну економічну ситуацію, що склалася на «ЗЗФ» та можливі шляхи її подолання.

Запорізький феросплавний завод – представник електрометалургійного комплексу регіону. Основна продукція підприємства – різні марки феросплавів: ферросилікомарганець, ферросиліций, ферромарганець, марганець металічний.

Останнім часом підприємство працює зі збитками. Виробничі потужності використовуються лише на 40%. Серед причин, що призвели до складного фінансового становища заводу – збільшення вартості енергоносіїв в останні роки та зниження вартості продукції заводу на світових ринках.

Зростання ціни на електроенергію, яку споживає «ЗЗФ», протягом 2011-2012 років  склало понад 35%.

Окреме проблемне питання – підстанція «Феросплавна-2», яка не є власністю заводу. У разі вирішення цього питання, підприємство матиме можливість споживати електроенергію за 1 класом та значно економити на споживанні енергоресурсів.

- Підприємство у збиток працювати не буде. Якщо питання не буде вирішене найближчим часом, працівники «ЗЗФ» поповнять армію безробітних Запоріжжя, - розповів начальник плавильного цеху «ЗЗФ» Сергій Ралко.

Саме про проблеми підприємства та заходи, які може і повинна вжити влада щодо їх вирішення, йшлося під час розмови з представниками колективу Феросплавного заводу. Олександр Пеклушенко запевнив працівників «Запорізького заводу феросплавів», що влада не допустить закриття підприємства.

- Дійсно, ситуація, яка склалася на «ЗЗФ», є критичною. Вона зумовлена багатьма причинами, в тому числі і світовими процесами на ринках, і зниженням попиту на металургійну продукцію. Але я, як керівник обласної влади, дивлюсь на проблему, насамперед, крізь призму робочих місць, наповнення бюджету області та Запоріжжя. Відтак запевняю, що не допущу закриття підприємства. Я двічі виступав з цього приводу на засіданні Кабінету міністрів, яке відбулось у середу. Переконаний, що всі зацікавлені сторони мають сісти за стіл перемовин та серйозно, по-державному розглянути кожне проблемне питання комплексу: якою має бути собівартість, якою має бути ціна на електроенергію. Така зустріч відбудеться у понеділок, 10 вересня, під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Валерія Хорошковського. У ній візьмуть участь керівники обласної влади та підприємств електрометалургійного комплексу Запорізької області.  Про результати цієї роботи обов’язково поінформують Президента. Адже питання електрометалургійного комплексу Запорізької області знаходиться на особистому контролі Віктора Януковича, - наголосив Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки робочої поїздки на Запорізький завод феросплавів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області