Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада налаштована на тісну співпрацю з профспілками

27 вересня 2012 - 16:40

Сьогодні відбулася зустріч-нарада  керівництва облдержадміністрації з профспілковим активом Запорізької області. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, голова обласної ради профспілок Віктор Сластьон, голова обласної федерації роботодавців Петро Ванат, заступники голови облдержадміністрації, керівники профільних управлінь облдержадміністрації, представники обласних профспілок усіх галузей господарства.

Учасники наради обговорили питання соціально-економічного розвитку Запорізької області, стан справ у промисловості, сільському господарстві, у сфері зайнятості, заробітної плати, охорони праці та інші актуальні проблеми регіону.

- Профспілковий рух Запорізької області сьогодні – це авторитетна сила, яка досить ефективно захищає  працівників трудових колективів. Наше головне спільне завдання – створення потужного запорізького лобі, яке буде відстоювати інтереси жителів краю на самому високому рівні. Ми маємо максимально гармонізувати нашу діяльність з метою досягнення спільної мети – підвищення соціальних стандартів життя нащих людей, - звернувся до профспілкових  лідерів регіону Олександр Пеклушенко.

- Профспілки і обласна влада - рівноправні партнери, однодумці. Збереження та розвиток потенціалу Запорізької області, економічного, людського – наша спільна робота. Тільки відповідальність та взаємодія дає нам можливість вирішувати проблеми трудових колективів та отримувати позитивні результати, - зазначив голова обласної ради профспілок Віктор Сластьон.

Під час наради порушувалися гострі проблеми, з якими стикаються трудові колективи. Зокрема,  обговорювався стан справ на підприємствах електрометалургійного комплексу регіону. Як повідомив Олександр Пеклушенко, наразі триває робота міжвідомчої урядової комісії, яка має до 15 жовтня розробити комплекс заходів щодо підтримки галузі.

- Вчора я мав особисту розмову з приводу надання пільгового тарифу на електроенергію з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим. Я переконаний, що питання буде розв’язане, і феросплавне виробництво в Запорізькій області буде працювати, - заявив голова облдержадміністрації.

Нинішній нараді передували зустрічі заступників голови облдержадміністрації з представниками профспілок. Вони мають стати регулярними,  вважає Олександр Пеклушенко.

 - Раз на місяць у моїх заступників буде відбуватися зустріч з представниками галузевих профспілок, якими вони опікуються. Це буде профспілковий день. Збирайте керівників профспілок підприємств, установ, вивчайте та вирішуйте питання, - доручив своїм заступникам голова облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області