Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця тижня буде укладено п’ять договорів на придбання квартир для інвалідів І групи ВВв

31 жовтня 2012 - 16:19

До кінця тижня буде укладено п’ять договорів на придбання квартир для інвалідів І групи ВВв

В облдержадміністрації відбулося чергове засідання робочої групи щодо придбання житла інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни, які тривалий термін перебувають у черзі на отримання житла. Його провів начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Лукашев.

- Наразі визначено всі сім інвалідів І групи ВВВ, які отримають квартири, придбані за державні кошти. Вже укладено договори про придбання квартир у Вільнянську та Токмаку. Сьогодні підписується договір у Гуляйполі, завтра - у Мелітополі, до кінця тижня – в Енергодарі. Днями ще один ветеран огляне квартиру в Бердянську, і після цього ми зможемо розпочати оформлення документів. Окремо буде розглядатися питання по Запоріжжю, - повідомив Юрій Лукашев.

За словами посадовця, загальний обсяг коштів, передбачених на придбання квартир запорізьким інвалідам І групи Великої Вітчизняної війни у 2012 році, становить майже 1,2 млн. грн. Планувалося, що за ці кошти буде придбано лише п’ять квартир, але враховуючи, що ціни на нерухомість зараз не дуже високі, вдалося збільшити кількість квартир до семи. Це питання було узгоджено з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Ключі від  нових квартир інваліди війни отримають уже найближчим часом.

Нагадаємо, 14 червня поточного року відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 23.05.2012 № 503 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом інвалідів війни»  укладено договір між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації на делегування повноважень щодо здійснення закупівлі квартир інвалідам війни. Відповідно до угоди Міністерство  є головним розпорядником коштів, а управління облдержадміністрації – розпорядником коштів нижчого рівня.

Відповідно до Постанови бюджетні кошти спрямовуються на придбання квартир на вторинному ринку в житлових будинках, введених в експлуатацію, або в об’єктах незавершеного житлового будівництва із строком введення в експлуатацію не пізніше I кварталу року, що настає за звітним.

Квартири надаються, виходячи з норми не більш  21 кв. метра загальної площі житла на одного члена сім’ї (інваліда війни та членів його сім’ї, що разом з ним перебувають у черзі на отримання житла) та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю. У разі надання однокімнатної квартири одинокій особі її загальна площа не може перевищувати 50 кв. метрів. Перевищення встановленої норми загальної площі житла допускається у разі її оплати за рахунок коштів місцевих бюджетів та/або коштів громадян, яким надається житло.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області