Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада узгодила плани щодо забезпечення належної життєдіяльності країни під час новорічних свят

29 грудня 2012 - 10:11

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів урядову селекторну нараду з керівниками регіонів, під час якої розглянуті питання щодо забезпечення життєдіяльності країни під час новорічних свят та у разі імовірного виникнення складних погодних умов. Окремо обговорено ситуацію щодо ухвалення місцевих бюджетів на 2013 рік.

Як наголосив у своєму вступному слові урядовець, заради стабільного початку нового фінансового року та з метою уникнення проблем із забезпечення фінансування бюджетних установ, усі місцеві бюджети, починаючи від обласних і завершуючи сільськими і селищними, мають бути ухвалені до 10 січня 2013 року.

За інформацією, яку надав під час селекторного спілкування голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, станом на 28 грудня у Запорізькій області вже ухвалено 63% із загальної кількості місцевих  бюджетів. Отже завдання Уряду щодо стовідсоткового прийняття бюджетів у терміни, котрі регламентовані Бюджетним кодексом, буде виконано.

Під час урядової селекторної наради особливу увагу набули питання щодо роботи органів влади, аварійно-рятувальних служб, усіх видів транспорту, системи охорони здоров’я та соціального захисту населення під час новорічних та різдвяних свят.

Як доповів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, Запорізька область повністю готова до усіх можливих погодних викликів та має необхідні матеріальні резерви та потенціал для забезпечення життєдіяльності на належному рівні.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул запропонував керівникам регіонів запровадити досвід роботи соціальних патрулів, які мають оперативно реагувати на потреби та надавати необхідну допомогу нужденним, зокрема, безхатченкам та соціально вразливим верствам населення.

- В усіх містах і районах країни вже створені спеціальні пункти обігріву. Проте в Україні від переохолодження вже померли 133 людини, переважна більшість з яких не мають постійного місця проживання. Для вирішення цієї проблеми необхідно поширити практику створення соціальних патрулів, - зазначив Олександр Вілкул.

До складу таких патрулів мають увійти представник правоохоронних органів або працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій, лікар та соціальний працівник.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області