Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України дав ряд доручень щодо вирішення важливих питань життєдіяльності регіону

30 січня 2013 - 13:47

Президент України дав ряд доручень щодо вирішення важливих питань життєдіяльності регіону

Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко перебуває з робочою поїздкою у Києві. Щойно завершилась зустріч очільника регіону з Президентом України Віктором Януковичем.

Під час розмови з Главою держави обговорювалась поточна ситуація у Запорізькій області, а також пріоритети розвитку регіону у 2013 році.

Під час зустрічі Олександр Пеклушенко порушив ряд актуальних питань, зокрема, щодо необхідності остаточного завершення процедури зі встановлення прийнятного тарифу на електроенергію з метою відновлення виробництва на Запорізькому феросплавному заводі. Крім того, голова облдержадміністрації ініціював створення Міжвідомчої урядової робочої групи з метою вироблення комплексного рішення щодо виходу із кризової ситуації Запорізького алюмінієвого комбінату.

Крім того, мова йшла про фінансування головного будівництва у Запоріжжі – мостових переходів через Дніпро, а саме, про необхідність виділення у поточному році 1,5 млрд. гривень для завершення першої черги запорізьких мостів.

Також Олександр Пеклушенко звернувся до Президента с проханням сприяти у виділенні коштів на розробку проекту водоводу, який має забезпечити питною водою центральні райони Запорізької області, а також на реалізацію проекту з водопостачання та водовідведення курортного селища Кирилівка у Якимівському районі.

- З Президентом України Віктором Януковичем відбулась конструктивна та динамічна розмова. З усіх питань, які вдалося обговорити з Главою держави, він дав конкретні доручення профільним міністерствам, - повідомив телефоном з Києва Олександр Пеклушенко.

Також сьогодні запланована зустріч глави регіону з міністром охорони здоров’я України Раїсою Богатирьовою під час якої обговорюватимуться питання реформування системи надання екстреної допомоги населенню.

 

 

Управління у справах преси та інформації  

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області