Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З робочою поїздкою голова облдержадміністрації Юрій Артеменко відвідав Кам’янко-Дніпровський район

30 серпня 2005 - 18:00

       

    

 

            Кам’янко-Дніпровський район в обласному рейтингу входить до п’ятірки перших. Пріоритетом нової районної влади є створення нових робочих місць. Але, як зазначив Ю. Артеменко, проблемою і досить гострою залишається забезпечення власними коштами виплати пенсій. Район з власних коштів може гарантувати виплати лише кожному п’ятому своєму жителю. «А це значить нам є над чим працювати. Треба ростити власника, розвивати духовність краю», - наголосив керівник обласної виконавчої влади.

            А те, що кам’янці вміють працювати, губернатор переконався, відвідавши місцевий консервний завод та племзавод «Степний». Продукція обох підприємств добре знана за межами не лише області, а й України. На теренах СНД лише в «Степному» вирощують англійську породу свиней дюрок – червоний, м’ясо якої славиться високими смаковими якостями.

   Торгова марка «Солоха» стала вже  своєрідним брендом. Ціни наполовину дешевші за інші відомі марки в державі. А все тому, що завод не просто переробляє продукцію, але сам і вирощує її. Цього року мають тут 250 гектарів томатів, 500 га. кукурудзи, є ще перець, морква, буряк, цибуля.   

Тут хороші умови праці, високі заробітки та соціальні гарантії. Лише консервний завод перераховує в бюджет понад 100 тисяч гривень.

Здійснюючи поїздку до Кам’янко - Дніпровського району, голова облдержадміністрації переслідував ще одну мету, побачити разом з запорізькими вченими  та громадськістю Мамай - гору і курган «Солоху», щоб відстоювати в Уряді питання відкриття національного заповідника «Кам’яне городище», яке є своєрідною археологічною житницею всією Східної Європи. Тут знайдено знахідки, починаючи від епохи палеоліту і до середньовіччя.

Не один рік археологічна експедиція Запорізького національного університету працює на Мамай-горі і радує новими і новими знахідками. Останньою з них стала нефритова сокира епохи бронзи. Шефство над членами експедиції взяла обласна організація партії «Народний Союз «Наша Україна», знаряджаючи новим приладдям та предметами побуту. Археологи висловили подяку Ю. Артеменку, як  керівнику обласної організації партії, за подаровані 20 наметів, які витримали і сорокаградусну спеку, і проливні дощі.

            Подібні робочі поїздки голова облдержадміністрації має намір здійснити у всі райони, щоб на власні очі переконатися, чим і як живуть території, яку допомогу обласної влади потребують.

 

                                                                       Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області