Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На реформування системи екстреної медичної допомоги в області закладено 90 млн. грн.

28 лютого 2013 - 14:41

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка відбулася всеукраїнська селекторна нарада  щодо стану реформування системи екстреної медичної допомоги в регіонах України. В запорізькій селекторній студії ВАТ «Укртелеком» працював перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

Як повідомила Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, не в усіх регіонах країни реформування системи екстреної медичної допомоги просувається за планом.

- Наразі всі області України подали щорічні плани роботи з реформування екстреної медичної допомоги, але 2/3 з них – із запізненням та без конкретики, немає чітких термінів виконання завдань. Крім того, наявна проблема із прибуттям за викликами бригад швидкої допомоги в Одеській, Чернігівській та Херсонській областях. Є й претензії щодо роботи «гарячої телефонної лінії», у деяких регіонах кількість звернень дуже висока. Більшість з них стосується неоперативного прибуття бригад швидкої допомоги, незадовільного технічного стану транспортних засобів, а також низької зарплатні медиків, - повідомила Раїса Богатирьова.

Також Міністр зазначила, що на частині територій виділяється недостатньо коштів з місцевих бюджетів на реформування системи екстреної медичної допомоги, деякі  досі не виділили приміщення для центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф або не розпочали  ремонт їх приміщень. Наразі лише вісім регіонів  отримали ліцензії на роботу з наркотичними засобами. Запорізька область нині отримує ліцензію медичної практики, після чого буде оформлено ліцензію на роботу з наркотичними засобами.

Віктор Ємельяненко поінформував про хід реформування системи екстреної медичної допомоги в області та про обсяг коштів, які планується виділити з обласного бюджету.

- Ми вже визначилися з будівлею для центру, фактично її вже передано, юридичні процедури будуть завершені 28 березня на черговому засіданні сесії облради. На цей рік у обласному бюджеті закладено 90 млн. грн. на фінансування екстреної медичної допомоги. Зараз основні зусилля зосереджено на реконструкції приміщення центру, яке вже передано від міської до обласної влади. На його реконструкцію та переобладнання буде витрачено 2,3 млн. грн., передбачено кошти на придбання засобів зв’язку та GPS-навігаторів. Що ж стосується санітарного транспорту, минулого року парк автомобілів швидкої допомоги було поповнено на 34 одиниці, поточного року, вже в березні, на закупку нових автомобілів буде виділено 2 млн. грн., - повідомив Віктор Ємельяненко.

Крім того на ремонт доріг області виділено державну субвенцію в розмірі 82 млн. грн., основна увага приділятиметься під’їзним шляхам до станцій екстреної медичної допомоги. Також на ремонт доріг закладено ресурси місцевих органів влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни