Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Оріхівська центральна лікарня оновилася

20 травня 2013 - 09:09

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко здійснив робочу поїздку до Оріхівського району, де, зокрема, взяв участь в урочистому відкритті після завершення капітального ремонту терапевтичного та дитячого відділень  центральної районної лікарні.

Вітаючи оріхівців з цією важливою подією, посадовець акцентував на тому, що під час останньої поїздки до Запорізької області Президент України Віктор Янукович  особливу увагу приділив питанню модернізації та реформування медичної галузі,  зміцнення її матеріально-технічної бази.  

- Відкриття оновлених відділень стало ще однією вагомою конкретною справою, спрямованою на реалізацію Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича, – зазначив В. Ємельяненко. Дитячому відділенню лікарні від обласної влади він вручив плазмовий телевізор.

Як повідомила голова райдержадміністрації Каріна Дудніченко, завершення ремонту терапевтичного та дитячого відділень стало можливим завдяки субвенції з державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій, яка склала   2046,3 тис. грн.. За кошти районного бюджету відремонтовано покрівлю відділень. Крім того,  майже 300 тис. грн. спрямовано на закупівлю м’якого інвентаря, меблів. На сьогодні терапевтичне відділення лікарні розраховане на 55 ліжок і  дитяче – на 25.

Замінена вся внутрішня інфраструктура: водопостачання, каналізація,  замінено систему опалення.

Оновлено спеціальну палату для ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та воїнів-інтернаціоналістів.

У рамках реалізації проектів за рахунок екологічних «зелених» інвестицій у  центральній районній лікарні здійснено заміну вікон та дверей на  суму 1,5 млн.грн.

За рахунок державного бюджету минулого року отримано  рентгенівський діагностичний комплекс  «Медикс»  на три робочі місця, лапараскопічну стійку вартістю майже 1 млн.грн. Тільки за І квартал 2013 року з використанням цього обладнання проведено 51 операцію.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Диспетчерський центр «Укренерго» застосував графік аварійних відключень до кінця сьогоднішнього дня у Запорізькій області

Труднощі з оформленням пенсії та відновленням житла: Зінаїда Бойко відповіла за запити мешканців регіону

З 30 березня відкриється двосторонній проїзд через «новий» міст у Запоріжжі – раніше він був одностороннім

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ