Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено спільне засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області та обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництв

27 травня 2013 - 15:54

14.05.2013 відбулося спільне засідання регіонального комітету з економічних реформ та обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації, відповідальний секретар регіонального комітету Петро Гончарук.

Серед розглянутих на засіданні питань – питання про правові засади вимог КП «Водоканал» до суб’єктів господарювання в частині переукладення існуючих договорів. За підсумками розгляду вирішено з 15 травня терміном на три місяці ввести мораторій на відключення абонентів, які ще не підготували проектну документацію. За цей час підприємці встигнуть підготувати необхідні документи, щоб у подальшому запобігти застосування до них санкцій. Мораторій стосуватиметься лише законослухняних підприємців, а у випадках, коли в роботі підприємств будуть зафіксовано якісь порушення,                               КП «Водоканал» повинен реагувати в межах своїх повноважень. Також наголошено на необхідності створення консультаційного центру з телефонами довіри при КП «Водоканал», з тим щоб у будь-який час кожен абонент, кожен споживач маючи технічні, економічні та юридичні питання, пов'язані з водопостачанням та водовідведенням, або нарікання на окремо взятих виконавців, котрі перевищують свої повноваження, міг звернутися до нього і отримати негайну інформацію.

Серед інших питань  порядку денного – питання про впровадження дистанційного моніторингу касових операцій. З основною доповіддю з цього питання виступив голова комісії з проведення реорганізації Державної податкової служби у Запорізькій області, член регіонального комітету Сергій Давидков. Зокрема, посадовець відзначив, що натепер ініційовано продовження терміну адаптації, щоб від цих нововведень не страждав бізнес. Якщо в лютому в області було лише два види касових апаратів, які відповідають новим вимогам, то тепер їх нараховується 12 видів.

За підсумками засідання прийнято протокольне рішення, яким, у тому числі затверджено  склад робочої групи з підготовки урочистого засідання «Дня підприємця».  

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів