Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Експорт запорізьких товарів майже вдвічі перевищує імпорт

31 травня 2013 - 13:39

Експорт запорізьких товарів майже вдвічі перевищує імпорт

За підсумками зовнішньоекономічної діяльності протягом І кварталу поточного року в економіку області закордонними інвесторами вкладено  44 млн. дол. прямих іноземних інвестицій (за І квартал 2012 року -  8 млн. дол).

Станом на 1 квітня 2013 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій  становив  1169,1 млн.дол, що на 2,2 % більше ніж на початку року.

З урахуванням вилученого капіталу та зміни вартості акціонерного капіталу нерезидентів абсолютне збільшення іноземного капіталу склало 38,8 млн. дол.

У розрахунку на одну особу обсяг прямих іноземних інвестицій за І квартал цього року становив  653,9 дол., що на 18,7 % більше, ніж за відповідний період 2012 року.

Зовнішньоторговельний обіг товарів за звітний період склав  1247 млн. дол., у тому числі обсяг експорту –  820,4 млн. дол., імпорту –  426,6 млн. дол.

У порівнянні з січнем-березнем 2012 року зовнішньоторговельний обіг товарів зменшився на 10,9 %, у т.ч. обсяг експорту – на 11,6 % ( через зниження експорту по всіх групах крім механічного та електричного обладнання), обсяг імпорту – на 11,4 % (зниження по всіх групах крім продуктів тваринного походження). При цьому сальдо зовнішньої торгівлі товарами по області залишається позитивним і складає 393,8 млн. дол. За обсягами експорту та імпорту область посідає відповідно 5 та 11 місця в Україні.

Основу експортних надходжень складали чорні метали (46,7 % загального обсягу експорту товарів), механічне та електричне обладнання (23,9 % і 9,2 % відповідно). У структурі імпорту найбільша частка припадала на паливо мінеральне, нафту та продукти її перегонки (18,5 % загального обсягу імпорту товарів), механічне обладнання (15,8 %), нікель і вироби з нього (8,8 %), чорні метали (7,3 %).

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області