Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини та події

Про підсумки Всеукраїнського відкритого конкурсу на кращий логотип з відзначення 200-річчя Т.Г. Шевченка

6 червня 2013 - 08:53

Всеукраїнський відкритий конкурс на кращий ескіз логотипа з відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка проведено Міністерством культури України з 29 березня по 14 травня 2013 року на виконання Указу Президента України від 11 квітня 2012 року № 257 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» та Плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 02 березня 2011 року № 167-р.

З 22 по 31 травня в Національному музеї ім. Т.Г. Шевченка експонувалась виставка ескізів логотипу з відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка. В цей період відбулось засідання конкурсного журі, під час якого був визначений переможець конкурсу.

Логотип до 200-річчя Тараса Шевченка був відібраний компетентним журі, до складу якого увійшли 13 авторитетних митців-графіків - народні художники України, лауреати багатьох премій. На конкурс було представлено 208 ескізів від понад 100 учасників. Від Запорізької області в конкурсі брав участь художник Пилипенко Віталій Павлович – автор ескізу Герба Запорізької області.

Найкращою стала робота Олега Шупляка, викладача Бережанської дитячої художньої школи з Тернопільщини, - про це на прес-конференції повідомив Міністр культури України Леонід Новохатько.

За словами члена журі, лауреата Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка Василя Перевальського І-шу премію (30 тис. грн.) журі не присудило нікому.

Міністр культури України вручив переможцю сертифікат на отримання ІІ-ї премії у розмірі 20 тис. грн. (наказ Мінкультури України від 30.05.2013 №469) і подякував всім учасникам конкурсу.

ІІІ-ю премію - 15 тис. грн. - отримали Віталій Мітченко – заслужений діяч мистецтв України, доцент, викладач кафедри графіки Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури України та Наталія Михайличенко.

Логотип-переможець стане всеукраїнським та міжнародним символом Шевченківського ювілею і буде використовуватись на буклетах, каталогах, в оформленні інтер‘єрів приміщень, де проходитимуть заходи з відзначення 200-річчя Кобзаря, на телебаченні у тематичних програмах, фільмах, анонсах.

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області