Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

У рамках роботи Комітету з економічних реформ у Запорізькій області розглянуто реалізацію завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу

11 липня 2013 - 11:57

03.07.2013 робочою групою «Сталий економічний розвиток, бізнес - клімат та інвестиції» регіонального комітету з економічних реформ розглянуто питання реформування системи надання адміністративних послуг у регіоні.  Засідання відбулося під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації, відповідального секретаря регіонального комітету Петра Гончарука.

Як зазначив посадовець, на виконання завдань Президента України щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу в області  відкрито п’ять центрів надання адміністративних послуг у містах обласного значення –  Запоріжжя,  Бердянськ,  Енергодар,  Мелітополь та  Токмак.

На засіданні було проаналізовано роботу центрів та визначено, наскільки вона задовольняє потреби представників бізнесу та населення. Необхідно спрямувати спільні зусилля влади і бізнесу на усунення недоліків у роботі центрів та підвищення якості надання адміністративних послуг, – зазначив Петро Гончарук.

Незважаючи на схвальні відгуки щодо роботи центрів у м. Запоріжжя та м. Бердянськ, не всі представники бізнесу задоволені кількістю послуг. Так, проблема надання послуг паспортного столу, Держкомзему, Державної реєстраційної служби тощо потребує вирішення на місцях.

– Бізнес і громада оцінюють владу за тими послугами, які можуть отримати від неї, – зазначив Петро Гончарук. – Тож на місцях слід створити робочі групи щодо надання адміністративних послуг,  залучити до них активних представників бізнесу, які допоможуть спільно визначитись із необхідним переліком послуг та технологією їх надання.

За підсумками засідання прийнято протокольне рішення, яким, зокрема, передбачені завдання щодо усунення існуючих недоліків у роботі центрів надання адміністративних послуг. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів