Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

22 серпня 2013 - 08:53

16 серпня 2013 року відбулося засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області. На порядок денний було винесено низку актуальних питань, у тому числі: про реалізацію положень Закону України «Про екстрену медичну допомогу» у Запорізькій області; про реалізацію заходів щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

В ході засідання директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Казека В.Г., зазначив про те, що на виконання положень Закону України «Про екстрену медичну допомогу» в області проведено ряд заходів, спрямованих на створення єдиної системи екстреної медичної допомоги на всій території області. Створено Територіальне медичне об'єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

До складу центру увійшли 3 юридичних особи: Запорізька, Мелітопольська станції екстреної медичної допомоги, КУ «Обласний центр медицини катастроф» та 3 відділення екстреної медичної допомоги (Пологівське, Василівське, Токмацьке).

З 01.04.2013 служба екстреної медичної допомоги (далі – ЕМД) функціонує під єдиним центром управління на всій території області.

Маючи певний досвід - майже 4,5 місяці роботи ЕМД як єдиної структури, визначені населенні пункти для створення додаткових пунктів базування бригад швидкої допомоги.

На сьогодні функціонують 35 пунктів первинного базування (далі -ППБ), працюють 152 бригади. Планується розширити число ППБ до 45 і збільшити кількість бригад до 162. Для цього необхідно ще 9 санітарних автомобілів та наявність медичних кадрів. Найближчим часом будуть відкриті ППБ в Запорізькому районі (с. Потерпілі) і Токмацькому (с. Кірове - 29.08.2013).

Крім того, з метою реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в області задіяні 318 аптечних закладів, з них 59 розташовані в сільській місцевості.

За 7 місяців поточного року Запорізька область отримала кошти державної субвенції на суму 3,124 млн. грн.,

Наша область займає 18-те місце серед 27 регіонів України по відшкодуванню коштів з державного бюджету.

За результатами наради визначені першочергові завдання керівникам територій області.

 

За підсумками наради прийнято протокольне рішення (див. рубрику «ПЛАН РОБОТИ І ПРОТОКОЛЬНІ РІШЕННЯ».

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів