Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

У рамках роботи Комітету з економічних реформ у Запорізькій області розглянуто питання щодо розвитку коопераційних зв'язків між виробниками області

19 вересня 2013 - 08:40

13 вересня 2013 року членами регіонального комітету з економічних реформ, представниками Ради Запорізької обласної федерації роботодавців та Ради Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал», а також за участі керівників підприємств області та представників малого та середнього бізнесу обговорено питання щодо розвитку коопераційних зв'язків між виробниками області та розробки Муніципального енергетичного плану м. Запоріжжя.

Відкриваючи засідання, заступник голови облдержадміністрації П.А. Гончарук поінформував присутніх про наявні коопераційні зв'язки між підприємствами області та про заходи, які здійснюються облдержадміністрацією для їх розширення.

Посадовець зазначив, що в умовах спаду економіки внутрішньообласна кооперація допоможе запорізьким підприємствам підтримати одне одного, сприятиме налагодженню ділових контактів, поширенню інформації про нові технології, товари та послуги тощо. 

В області розпорядженням голови облдержадміністрації від 25.06.2013 № 294 створена обласна комісія з вивчення можливостей встановлення потенційних коопераційних зв’язків між підприємствами області, яка покликана всебічно сприяти підприємствам області в питаннях створення коопераційних зв’язків між підприємствами.

В найближчих планах комісії – розширення коопераційних зв’язків між ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь», ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» та підприємствами області.

Також, обласною комісією вивчається питання щодо можливості створення загальнообласної бази даних щодо переліку продукції, яка виробляється та закуповується промисловими підприємствами області, з метою вільного доступу до неї підприємств, організацій та установ області.

Щодо впровадження Муніципального енергетичного плану на період до 2025 року, який розрахован на повне термальне та архітектурне обновлення міських бюджетних та житлових будинків, на модернізацію систем енергозабезпечення міста на основі енергозберігаючих технологій та використанні відновлюваних джерел енергії, міський голова О.Ч. Сін зазначив, що його впровадження дасть зниження постійно зростаючого навантаження на муніципальний бюджет міста Запоріжжя та бюджети мешканців міста. 

 

За підсумками наради прийнято протокольне рішення (див. рубрику «ПЛАН РОБОТИ І ПРОТОКОЛЬНІ РІШЕННЯ».

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів