Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

На засіданні Комітету з економічних реформ у Запорізькій області розглянуто виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківськ

29 жовтня 2013 - 14:53

23 жовтня 2013 року відбулося засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області. На порядок денний було винесено низку актуальних питань, у тому числі - виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича з розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

З зазначеного питання виступив заступник голови облдержадміністрації Гамов А.М., який повідомив про те що на сьогодні в області проживає 4115 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із загальної кількості дітей даної категорії 3259 дітей охоплені сімейними формами виховання,  такими як опіка, піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Як повідомила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Матвеєва А.І., середній або вище середнього по Україні показник влаштування до сімейних форм виховання в області мають м. Енергодар (91,5 %), Куйбишевський, Вільнянський, Михайлівський райони (по 88 %); Приазовський район (87,1 %), Великобілозерський район (86,4 %) та м. Мелітополь (83 %).

За дев’ять місяців поточного з 416 дітей,які втратили обох батьків до сімейних форм виховання влаштовано 304 дитини або 77 %.

Також було порушено питання придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для вирішення їх житлових проблем затверджено Програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Запорізькій області на 2013-2015 роки. На виконання заходів програми з обласного бюджету на умовах співфінансування будуть виділені кошти територіям для вирішення нагальних житлових проблем дітей цих категорій.

У зазначеній програмі вже взяли участь три райони: Бердянський, Вільнянський та Приазовський. Виділені кошти будуть спрямовуватися на придбання будинків у населених пунктах, а також на реконструкцію та ремонт житла.

Також, на засіданні регіонального комітету за участі членів обласної комісії з вивчення можливостей встановлення потенційних коопераційних зв’язків між підприємствами області та керівників підприємств області було обговорено питання про встановлення коопераційних зв’язків між промисловими підприємствами області та ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод».

Про наявні коопераційні зв'язки між підприємствами області та про заходи, які здійснюються облдержадміністрацією для їх розширення присутніх поінформував заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Пісарев Р.А.

Посадовець зазначив, що в умовах спаду економіки внутрішньообласна кооперація допоможе запорізьким підприємствам підтримати одне одного, сприятиме налагодженню ділових контактів, поширенню інформації про нові технології, товари та послуги тощо. 

 

Також, вивчається питання щодо можливості створення загальнообласної бази даних щодо переліку продукції, яка виробляється та закуповується промисловими підприємствами області, з метою вільного доступу до неї підприємств, організацій та установ області.

 

За підсумками наради прийнято протокольне рішення. 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів